НОВИНИ

Лятото дойде, а температурите все още пролетни

лятото дойде температурите все пролетни
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 21.06.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

През първия ден от астрономическото лято ще преобладава слънчево време с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност.

До обяд ще продължи да вали над Родопите, а в следобедните часове вече и на много места в Южна и Североизточна България. Възможно е и да прегърми.

Ще духа слаб до умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от северозапад. Максималните температури ще останат по-ниски, в сравнение с вчера и вече ще са между 23° и 28°, като най-хладно ще е в столицата – около 23°.

И по Черноморието преди обяд ще бъде слънчево, но в следобедни часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър, кaто в следобедните часове ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 25° и 28°, а температурата на морската вода е от 18° до 22°.

Облачно ще е и в планините. Ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Максималните температури ще се понижат и по високите върхове ще са между 4° и 8°. Ще духа до умерен северозападен вятър.

През повечето дни от новата седмица ще има и слънчеви часове, но отново ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи, след обяд придружени от гръмотевици. В четвъртък вероятността за валежи ще е по-малка, а температурите слабо ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
117 са новите случаи на коронавирус, починали са 6
117 са новите случаи на коронавирус, починали са 6
Четат след седмица присъдата срещу Прокопиев, Дянков и Трайков
Четат след седмица присъдата срещу Прокопиев, Дянков и Трайков