НОВИНИ

Льов остава начело на "Бундестима" и при провал на Евро 2020

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:41, 21.02.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Футбол
льов остава начело бундестима провал евро 2020

Германският футболен съюз не възнамерява да освободи Йоаким Льов от поста старши треньор на националния отбор, дори ако германците бъдат елиминирани още в груповата фаза на европейското първенство по футбол, заяви президентът на централата Фриц Келер за вестник "Welt am Sonntag".

"Разбира се, трябва да изчакаме до края на турнира и да видим какво ще се случи. Но Льов има договор до края на Мондиал 2022 и ние искаме да го изпълним.

Очаква ни интересно европейско първенство с Льов. Целта остава полуфинал. Това е много амбициозна цел, но трябва да си поставяме само най-високите цели", каза още шефът на германския футболен съюз.

Слуховете за уволняването на Льов се появиха през ноември миналата година, когато германците бяха разгромени с 0:6 от отбора на Испания в мач от "Лигата на Нациите".

"Льов показа с реакцията си, че има мотивация да продължи да работи", добави Келер.

Европейското първенство по футбол ще се проведе от 11 юни до 11 юли 2021 година в 12 града на Стария континент, а германският национален отбор попадна в най-тежката група, където са още отборите на Франция, Португалия и Унгария.

Льов е начело на Бундестима от 2006 година и под негово ръководство отборът спечели Световното първенство през 2014-та и Купата на конфедерациите през 2017 година. Германия също така стигна до 3-то място на Мондиал 2010 и до сребърните медали на Евро 2008.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович: Изиграх най-добрия си мач в турнира
Джокович: Изиграх най-добрия си мач в турнира
Защо бременните жени не трябва да се ваксинират срещу COVID-19
Защо бременните жени не трябва да се ваксинират срещу COVID-19