НОВИНИ

Любен Дилов-син: Големите победители са българите, които излязоха да гласуват

брифинг герб първи коментар резултата изборите
Снимка: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
22:22, 04.04.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

„При толкова много победители тази вечер, които чуваме, коалиция ГЕРБ-СДС не е необходимо да излиза и да напомня,че за 14 път поред печели избори. Това са петите поредни парламентарни избори. Мислим,, че има голям победител тази вечер и това са българите, които излязоха да гласуват, въпреки стреса, въпреки Ковид, въпреки лошото време. Адмирации на първо място“. Това каза на изявление пред журналисти Любен Дилов-син - кандидат за депутат от ГЕРБ, пред централата на партията.

„В момента е една много весела ситуация, в която всички се поздравяват, говорят, правят проекти за кабинети. Това, за което трябва да си даваме сметка, е, че изборите, които завършваха, струваха около 150 млн лева. Ако има нови избори поради невъзможност на бъдещите депутати да съставят нов кабинет, те ще струват още минимум 100 млн. лева. А има и президентски избори, които ще струват около 100 млн. лева“, коментира още той.

„Важно е като поизтрезнеем от тази изборна нощ и големите победи, които празнуваме, да си дадем сметка дали можем да похарчим 350 млн. лева в рамките на тази година, в която трябва да се съвземем от ковид, да преодолеем последствията от него. Това не оферта, а разум към всички, които ще бъдат в следващия парламент“, заяви Дилов-син.

„Най-важното, което трябва да се каже, е че резултатът - че толкова много формации присъстват в българския парламент, е щастлив“, каза Любен Дилов-син.

Не виждам смисъл да се преговаря в момента, лаконичен беше той в отговор на въпрос от журналисти с кого ще се коалира ГЕРБ в следващия парламент.

Той уточни, че най-вероятно изявление официално от лидера на ГЕРБ ще има утре, когато излязат резултати от паралелното преброяване или окончателни резултати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без съществени нарушения приключиха изборите в Благоевград
Без съществени нарушения приключиха изборите в Благоевград
Тошко Йорданов разкри с кого няма да се коалира "Има такъв народ"
Тошко Йорданов разкри с кого няма да се коалира "Има такъв народ"