НОВИНИ

Любо Пенев: Сигурен съм, че ще отстраним Лудогорец (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от Калоян Николов
18:00, 06.04.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Български футбол
любо пенев съгурен съм отстраним лудогорец видео

Новият треньор на ЦСКА-София Любослав Пенев заяви, че тимът ще излезе за победа в мачовете срещу Лудогорец за Купата на България, както ще го правят "червените" и във всеки един двубой.

Пенев даде пресконференция преди утрешния 1/2-финален сблъсък за Купата на България в София. Той бе категоричен, че ЦСКА се развива и е заварил нови неща и положителни, което е много добре. Пенев добави, че възпитава играчите си да излизат само за победи и това е идеята, а футболист, който няма да се бори за успеха, няма място в клуба.

"Винаги да побеждаваме, това е идеята – дали ще се случи или не, това е отделен въпрос, но ние винаги трябва да се стараем да побеждаваме", започна той.

Треньорът е уверен, че футболистите му се адаптират към новите изисквания, което е много важно и е сигурен, че в утрешния мач с Лудогорец ще има неща, които ще бъдат коренно различни.

"Мина една седмица от работата ми с отбора и аз съм доволен от добрата работа на момчетата. Ако търсим някаква страхотна и пълна промяна за пет дена, не е невъзможно, но е по-трудно. Не мога да кажа колко време е необходимо".

Пенев не се притеснява, че ЦСКА ще бъде домакин в първия мач.

"Ще се надиграваме с Лудогорец, това са два мача, ние ще бъдем подготвени и ще бъдем готови да се класираме за финала и да спечелим Купата на България. Пред ЦСКА се поставят само високи цели. Аз съм от ЦСКА, това не е тайна, и затова съм тук. Продължавам да работя в методиката, която съм изградил – няма да кажа пред Вас какво готвим. Очаква се от мен да направя промените и ще ги направя".

"Ние се фокусирахме върху Лудогорец, защото това е следващият ни противник – но аз се фокусирам еднакво върху всички отбори – и статистиката показва, че отборите, които водя, се представят добре срещу всички тимове, било то на национално или на международно ниво. Моят ангажимент не е да се фокусирам само върху един отбор – има една специфика, и отборите са различни, с различни футболисти, с различни качества. Аз се опитвам доколкото мога да подготвя отбора да се представя по най-добрия възможен начин срещу всеки противник – утре това е Лудогорец", добави Пенев.

Новият треньор на "червените" заяви, че играчите са готови за промяната в тренировъчния процес.

"Готови са и от понеделник – пак казвам, не ме притеснява срокът, необходимо е повече време за свикване, за да се запозная с качествата им отблизо. Работим много добре цяла седмица, сега ни предстои последна тренировка преди мача, нещата вървят много добре – относно това дали нещо ги притеснява, може би, по-скоро ги разсмива – странични информации, няма как да се получи, особено когато аз съм треньор. Това че съм ги глобявал, че съм ги обиждал, че съм сменял капитани – това са едни доброжелатели, които много обичат ЦСКА – работим много, много добре", продължи той.

"Няма значение срещу кой предстои мач. Срещу нас всеки отбор е мотивиран, ние сме ЦСКА, няма как да има отпуснат отбор. Аз съм абсолютно спокоен в това, което правя – защото е дало резултати. Да, и аз като треньор мога да сбъркам, и аз съм човек, но и се подобрявам. Потенциалът, който имаме, съм убеден, че ще даде резултат. Вярвам на момчетата, защото виждам как работят, с професионално отношение към тренировките. Имаше неравности, имал съм разговори, според мен нещата са изчистени – това е, засега", завърши той по отношение на начина, по който се раздели с клуба при последния си престой на "Армията".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камион се запали на АМ "Хемус"
Камион се запали на АМ "Хемус"
Личните лекари ще ваксинират с РНК ваксини възрастните и хората с хронични заболявания
Личните лекари ще ваксинират с РНК ваксини възрастните и хората с хронични заболявания