НОВИНИ

Любо Пенев: Трябва да приключим сезона с две победи

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:40, 22.05.2021
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
любо пенев приключим сезона две победи
Слушай новината

Старши-треньорът на ЦСКА София Любослав Пенев даде своята пресконференция преди утрешния двубой срещу ЦСКА 1948, който ще се състои на Националния стадион "Васил Левски".

Мачът, както знаете, бе отложен от програмата на 28-ия кръг, тъй като в новакът в елита имаше повече от 10 футболисти, заразени с COVID-19.

Пенев сподели, че се надява еуфорията от спечелената купа да е поотминала, за да може неговия тим да направи подобаващ завършек на сезона.

"За мен, футболистите и клуба е важно да завършим първенството, както подобава. Ако има контузени, няма да разчитам на тях, разбира се. Това е планът, който имам за отбора в оставащите 5-6 дни. Аз винаги давам шанс на всички. Под мое ръководство почти всички играчи са получили шанс да играят. Сега кой, колко и кога ще играе в момента не мога да ви кажа. Аз имам доверие на всички футболисти, без значение кой колко играе, дали е в групата, или не.

Разчитам на абсолютно всички футболисти. Аз работя с отбора само от 35-40 дни и съм изключително удовлетворен от това, което се случва. Как работим в тренировките и после пренасяме това в мачовете. Потенциал имаме и ще продължим да го развиваме. Само можем да похвалим отбора и колектива към този момент", започна наставникът на ЦСКА София.

Бившият футболист коментира лаконично и темата с високите цени на билетите за срещата - 20 и 35 лева съответно за гостуващите привърженици.

"Не е моя работа да коментирам цените на билетите за мача. Не е нормално.Какво да коментирам?! Има си клуб, има си ръководство - взимат си решения."

Отправяйки поглед към лятото, наставникът заяви още ,че в момента от клуба работят по селекцията: "Работим върху селекцията. Не мога да отговоря в момента дали ще задържим Джером Синклер. Не искам да отговарям. Имаме виждания кой да остане, кой да не остане, но в момента приоритет са тези два мача. Колкото и да ме питате за футболисти - стари, нови няма да ви отговоря. Селекцията е постоянен процес. Това се прави винаги в отборите, особено в ЦСКА. Дали ще е зимна селекция, или лятна - това се прави. Логично е да има въпроси от ваша страна, още по-логично е аз да ви отговарям донякъде. Ние искаме да се развиваме, да привличаме футболисти за по-голяма конкуренция. Аз съм треньор, който изисква да има по-голяма конкуренция.".

Накрая Любослав Пенев призова още веднъж към пределна концентрация своите футболисти в оставащите два мача от efbet Лига.

"Подходът към предстоящия съперник ще бъде професионален, на максимално ниво. Купата си е купа. Край - Купата отмина. Перфектно. Трофеят е в нашата витрина. Благодарим, ръкопляскаме, поздравяваме се, но остават два мача и трябва да завършим първенството по най-добрия начин".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Бозуков: Основните плащания по земеделските програми са извършени
Христо Бозуков: Основните плащания по земеделските програми са извършени
НСИ: Нарастване на смъртността е изключително забележимо
НСИ: Нарастване на смъртността е изключително забележимо