НОВИНИ

Любомир Епитропов се класира за полуфиналите на 200 бруст във Фукуока

Любомир Епитропов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:41, 27.07.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният рекордьор на 200 метра бруст Любомир Епитропов се класира за полуфиналите в дисциплината на световното първенство по водни спортове във Фукуока, Япония.

24-годишният Епитропов даде 13-и резултат в общото класиране в сериите и намери място сред 16-те полуфиналисти.

Българинът записа 2:10.76 минути, завършвайки четвърти в четвъртата от петте серии, в които участваха 43 плувци. Най-бърз сутринта бе австралиецът Зак Стъблети-Кук с 2:08.98 минути.

"Добре се почувствах, аклиматизацията е на ниво. Не съм особено доволен от времето, но в крайна сметка сме тук за класиране, а не за време. Класирах се за полуфинал, надявам се следобяд да успея да подобря времето още малко и да се боря за финал. Стратегията я изпълних както я бяхме подготвили с треньорите. Има малки детайли, които мога да подобря. Мисля, че секунда по-малко от времето ми ще е достатъчно за финал. Трябва да покажа най-доброто от себе си, за да победя конкурентите ми", сподели плувецът в интервю за БНТ.

Любомир Епитропов ще плува във втората полуфинална серия днес в ранния следобед, която ще бъде излъчена пряко по БНТ 3 от 14:00 часа. Той постави нов национален рекорд на България на 200 метра бруст от 2:09.68 минути при класирането си за полуфиналите в дисциплината на Олимпиадата в Токио през 2021 година.

Това е втори полуфинал за българските национали на световното първенство във Фукуока след като Йосиф Миладинов стигна до този етап на 50 метра бътерфлай през миналия уикенд.

За българските плувци предстоят още участие в сериите на 100 метра бътерфлай на Миладинов и в сериите на 200 метра гръб на Габриела Георгиева утре сутрин (28 юли).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски призова феновете си да демонстрират адекватно поведение в Скопие
Левски призова феновете си да демонстрират адекватно поведение в Скопие
Над 200 сигнала за паднали дървета след поройния дъжд в Търговище
Над 200 сигнала за паднали дървета след поройния дъжд в Търговище