НОВИНИ

Любомир Ганев поздрави БОК по случай 100-годишния юбилей

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:24, 18.05.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
любомир ганев поздрави бок случай 100 годишния юбилей
Слушай новината

Президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев даде интервю пред сайта на федерацията, в което поздрави Българския олимпийски комитет (БОК), който отбелязва 100 години от създаването си.

Ганев отчете, разбира се, присъствието лично на тържеството на президента на МОК Томас Бах, споделяйки, че страната ни трябва да се гордее с този факт и освен това каза няколко думи и за Държавния глава Румен Радев, който също уважи събитието.

"Сто години е велик юбилей. Беше изключително емоционално тържество. България може и трябва да се гордее, че Томас Бах, президентът на МОК, дойде лично да ни уважи. Нашият спорт е родил безчет славни атлети, които са прославяли родината. Всички заслужават поклон! В книгата "България на Олимп" авторите Владимир Памуков и Тодор Шабански са разказали цялата история на спорта ни. Бах наистина се впечатли от нея", започна ръководителят на БФ Волейбол.

"Чест за всички ни е, че Румен Радев, президент на България, отново уважи българските спортисти! Той винаги е показвал уважение и съпричастност!", допълни той.

Легендарният ни волейболист сподели още, че българският спорт е "най-яркият посланик на родината ни по света".

"Спортът винаги е бил най-силният, най-яркият посланик на родината ни по света. Стефка Костадинова, Христо Стоичков, Валентин Йорданов, Весела Лечева, Таня Богомилова, Екатерина Дафовска са само малка, но най-велика част от българската слава през годините. Днес всички ние отдавна сме излезли от съблекалнята и се опитваме да направим това, което нашите треньори успяха с нас. Трудно е, но знам, че българският лъв винаги ще е горе", заяви Ганев.

Накрая президентът на БФ Волейбол пожела много успехи на БОК по време на следващата Олимпиада в Париж, изразявайки надежда, че част от родната делегация ще бъдат и националните отбори по волейбол за мъже и жени.

"Вярвам, че ще се гордеем с олимпийската ни делегация в Париж. И страшно много искам в нея да бъдат националните ни отбори по волейбол за мъже и жени!", коментира участникът на Игрите през 1988 г. в Сеул и осем години по-късно в Атланта.

"Още веднъж - честито, български спортисти! Първите 100 години бяха успешни! Дано следващият век е още по-добър за България!", завърши Любомир Ганев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Донски е на четвъртфинал в Анталия, ще играе полуфинал на двойки
Александър Донски е на четвъртфинал в Анталия, ще играе полуфинал на двойки
Шишков възлага проучване за изграждането на скоростен път или магистрала от ГКПП "Маказа" до АМ "Марица"
Шишков възлага проучване за изграждането на скоростен път или магистрала от ГКПП "Маказа" до АМ "Марица"