НОВИНИ

Любовна история на леда и извън него свързва американски фигуристи

любовната история леда извън свързва американските фигуристи
bnt avatar logo
от БНТ
13:59, 10.02.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Химията при двойките във фигурното пързаляне е една от най-важните предпоставки за успех. Не винаги тя трябва да се дължи на истинска любов, но в случая на американския танцов дует това е точно така. Медисън Чок и Евън Бейтс са националните шампиони на САЩ и с всяко излизане на леда показват, че горят - и в спорта, и извън него.

Въоръжени с поразителни програми по музики на Били Айлиш и Дафт Пънк, те ще атакуват медалите и в индивидуалната надпревара, след като направиха това и в отборната.

Пекин е втората олимпиада, на която двамата ще се пързалят като двойка както на леда, така и извън него. През 2018 година феновете им останаха с разбити сърца след падане по време на волната програма на „Imagine” на Джон Ленън в Пьонгчанг.

Двамата започват да се срещат сериозно през 2017 година, въпреки че за първи път застават на леда рамо до рамо през 2011 година.

Предизвикателствата, с които се сблъскват на пързалката, помагат за превръщането на историята им в любовна.

„Всичко вървеше нормално през последните няколко сезона, със спечелването на медалите, но мисля, че трудностите преди това обусловиха връзката, която имаме сега. Кой знае? Може би никога нямаше да се случи, ако всичко вървеше по мед и масло“, споделя преди време Евън Бейтс.

Първата им среща е далеч назад във времето. Евън извежда дамата на вечеря на 16-ия ѝ рожден ден, докато и двамата са млади фигуристи в Мичиган.

„И ето ни толкова години по-късно, пързаляме се заедно, и сме на Олимпийските игри заедно“, добави Бейтс.

Още през 2014 г. двамата се състезаваха в Сочи, но в Пьонгчанг за първи път са заедно като дует. Романтичният им път придава изцяло нова перспектива на леда.

Двамата обичат да ходят на кино, но Медисън Чок разкрива, че той винаги заспива: „Дори и да е екшън филм, винаги заспива.“

„Винаги сме се разбирали много добре. Пързалянето е нещо, което много обичаме да правим и ни харесва да го правим заедно“, споделя чаровната състезателка.

Танцовата двойка прекарва по-голямата част от денонощието си заедно.

„99% от времето сме заедно. Всеки ден ходим заедно на пързалката. Ходим да пазаруваме заедно, излизаме заедно на вечеря, готвим заедно. Но всъщност това е най-добрият ми приятел“, допълва Еван.

Но дали тази любовна история ще бъде достатъчна, за да завладее всички в Пекин и да им донесе така желания медал, ще научим съвсем скоро.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН: Оценката на училището ще зависи от напредъка на учениците
МОН: Оценката на училището ще зависи от напредъка на учениците
Нинова: Шефът на борда на ДКК сам е подал оставката
Нинова: Шефът на борда на ДКК сам е подал оставката