НОВИНИ

Людмил Хаджисотиров: Очаквах труден мач, защото Левски имат добри и опитни състезатели

Людмил Хаджисотиров
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
07:48, 23.12.2022
Чете се за: 05:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Рилски спортист сподели, че е очаквал труден мач срещу Левски. Носителят на Купата на България победи "сините" с 89:73 в среща от Националната баскетболна лига за мъже.

"Очаквах труден мач. Най-вече, защото Левски имат добри и опитни състезатели, които са доказани. В последните няколко мача имат наместена ротация, в която всеки си знае ролята и има достатъчно игрово време. Центърът им прави също сериозна разлика. Днес успяхме да го лимитираме, особено през второто полувреме. Иначе започнахме лошо мача - меко в защитата. Истината е, че имахме достатъчно отворени стрелби през първото полувреме, които обикновено вкарваме, но днес нямахме този шанс. Така се получи равностойно първо полувреме. Разликата като цяло е, че в първото Левски ни вкара 44 точки, а във второто 29. Просто играхме доста по-добре през второто. В четвъртата част сме допуснали само 13 точки, а сме отбелязали 29", коментира Людмил Хаджисотиров.

Старши треньорът на Рилски спортист заяви, че е доволен от състезателите си.

"Имаше навременно добро включване на някои от състезателите. Затова сме с по-дълбок състав и всеки мач може да помогне различен играч. Хубавото е, че днес не играхме толкова добре и успяхме да спечелим, даже накрая стана и разлика. Деян днес направи страхотен мач. Той е изключително важна част от нашия отбор вече трета година, за което се радвам, че е тук. Въобще, откакто е тук при него има такъв прогрес в играта. Имахме неприятна контузия на Брендън преди няколко дни на тренировка и Деян успя днес успя да играе 36 минути на високо ниво, с добри решения, въпреки че беше изморен. Има 13 асистенции и само 2 грешки. Пазеше в защита солидно и агресивно, въобще беше изключително важен човек, и успяхме да компенсираме липсата на Брендън Рандолф. Надявам се лечението на Брендън да върви добре, защото ни е важен играч. Не мога обаче да кажа дали ще бъде готов за Ботевград", каза още наставникът.

Деян Карамфилов от Рилски спортист също коментира победата на своя тим.

"Днес беше много трудно и накрая наистина се поуморих. Опитах се да дам всичко от себе си, особено през второто полувреме, защото като че ли през първото малко по инстинкт се съхранявах и не играх добре в защита. В крайна сметка, важното е, че успяхме да се справим и да победим Левски, който беше в добра серия от победи. В четвъртата част играхме добре в защита, мисля че са ни вкарали само 8 точки, и се поздравихме с победата, мисля че заслужено. Когато сме в пълен състав не смятам, че се пестим, когато сме в пълен състав. Сега обаче имаме двама контузени състезатели. Просто в повечето мачове се получава така, че ние държим едно високо темпо заради дългата ни ротация и останалите отбори не издържат. Сега предстои мач с Балкан, където очакваме да е доста тежко. Сега имат и нов треньор, ние имаме контузии, а не знам дали и Брендън ще успее да възстанови. Все пак ние ще се готвим за този мач, както за всеки един - абсолютно сериозно и професионално, и се надявам да победим", сподели гардът на Рилски спортист.

Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов заяви, че на този етап това са възможностите на отбора.

"Държахме се тридесет и няколко минути, но нямаме сили за 40. Доволен съм от начина, по който играхме, но в последните минути просто не издържахме. Бяхме много изморени и това оказа влияние. Те бяха супер агресивни и с това успяха да ни пречупят. Все пак това е баскетболът", сподели Ангелов след загубата от Рилски спортист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венко Сабрутев преди срещата на ПП: Изборите видимо предстоят
Венко Сабрутев преди срещата на ПП: Изборите видимо предстоят
Арсенал се интересува от френския национал Адриен Рабио, съобщава вестник "Дейли Мейл"
Арсенал се интересува от френския национал Адриен Рабио, съобщава вестник "Дейли Мейл"