НОВИНИ

Людмил Хаджисотиров: Трябва да играем по-хладнокръвно и умно

Людмил Хаджисотиров Удо
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
10:59, 14.05.2023
Чете се за: 04:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров се надява играчите му да заиграят по-хладнокръвно, ако искат да спечелят серията с Черноморец в Националната баскетболна лига.

Самоковци отстъпиха на бургазлии със 73:79 в първата среща от полуфиналната серия.

„Абсолютно втората четвърт реши мача. Започнахме добре мача- 21-14, второто полувреме е 42-37 за нас, но втората четвърт има страшно голяма амплитуда- 28-10. Те ни вкарват 28 точки, ние само 10. Имахме проблеми там в нападение и въпреки, че след това донякъде се върнахме в мача, днес не можахме да лимитираме Джордан Тъкър. Очевидно той за нашето ниво е доста класен състезател, вкара много трудни стрелби. Мисля, че оттам дойде и разликата. В моменти, когато правим добри защити, той вкарваше през ръка. Туту си е с обичайните 12 асистенции с 14 точки, което значи, че ги е разиграл. Заслужено, имайки предвид тази втора част, ни победиха. Ние също имахме нашите шансове, но за да спечелим втория мач, трябва да играем по-добре. Те са вкарали 79 точки при 88 средно, но ние сме далеч от нашето нападение 73 е прекалено малко, за да спечелим такъв мач. Тепърва ще направим анализи, ще изгледаме на спокойствие мача. Не знам дали е имало пренавиване", сподели той след срещата.

Наставникът твърди, че концентрацията у някои от възпитаниците му трябва да се подобри.

„Сигурен съм, че всички искахме да спечелим, но трябва да играем, освен с усилие, по-хладнокръвно и умно. Отборите в България имат проблеми с ръста и атлетизма на Черноморец, ние не сме изключение, но също така смятам, че ако сме по-концентрирани и дисциплинирани в някои неща, а същевременно по-смели и агресивни в нападение, можем да победим. Аз няма как да обвиня някой, който се е борил по начина, по който се бори Димаджио, но ние губим с 6 точки, а той е 5 от 15 от наказателната линия - изпуснал е 10. Има такива мачове. В предишната серия срещу Пловдив вкарваше с по-висок процент, особено в последните 2 мача. Сигурен съм, че в следващия мач ще бъде по-добър от наказателната линия. И трябва да бъде, защото в плейофите всяко притежание на топката, всяко нападение и всяка защита, имат значение. За втория мач ще се подготвим и трябва да бъдем по-добри“, допълни той.

Неговият възпитаник Йордан Минчев се надява, че той и съотборниците му ще подобрят стрелбата в следващия мач.

„Много пъти, когато се доближавахме до тях, те вкарваха тройка. Те са труден за опазване отбор понеже излизат доста от комбинациите и не знаеш какво да очакваш. Това е тяхната сила и затова са на полуфинал. Смятам, че направихме доста грешки в защита. Много заслони не трябваше да ги пазим по начина, по който го направихме и това беше разликата. Може би са ни и надборили, даже съм сигурен, че са ни надборили за пореден мач. Не мисля, че е имало някаква липса на концентрация при нас. По-скоро пренавиване, но имаме опитни играчи, които са играли такива мачове и не знам дали е и точно това. Последните 6-7 мача не успяваме да държим този процент, който държахме през сезона от далечно разстояние. Не мога да си го обясня на какво се дължи. Имахме доста отворени шутове, които ако бяхме вкарали, мачът щеше да е друг. Надявам се в следващия мач това да се промени и да си вкараме свободните и отворени шутове“, каза той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главният прокурор Иван Гешев се завърна от САЩ късно снощи
Главният прокурор Иван Гешев се завърна от САЩ късно снощи
Васил Евтимов: Искам всеки мач да печелим със защита
Васил Евтимов: Искам всеки мач да печелим със защита