НОВИНИ

Люис Хамилтън: Имам надежда, но няма да затаявам дъх

"Когато имаш подобен труден сезон, винаги ще има моменти, в които се чудиш дали причината е в теб или в автомобила", коментира британецът

дисквалифицираха люис хамилтън шарл льоклер гран сащ формула заради технически нередности
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:27, 29.11.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Седемкратният шампион Люис Хамилтън призна, че на моменти се е съмнявал в себе си след като 38-годишният пилот на Мерцедес записа втори пореден сезон във Формула 1 без победа.

Най-успешният пилот в историята на Формула 1 с рекордните 103 победи заяви в интервю пред ВВС и други медии, че е било нормално да си зададе подобни въпрос

"Когато имаш подобен труден сезон, винаги ще има моменти, в които се чудиш дали причината е в теб или в автомобила. Дали все още го можеш или вече си загубил уменията си", коментира британецът, който приключи надпреварата във Формула 1 за 2023 година като трети в общото класиране.

"Защото ти липсва това... когато се случва магията, когато всичко си идва на мястото - и колата, и ти, а искрата е необичайна. Аз съм само един човек. Ако някой в света ви каже, че не изпитва подобни неща, значи просто отрича. В крайна сметка всички сме хора", каза още Люис Хамилтън.

За последно британецът спечели състезание в Саудитска Арабия през декември 2021 година, когато се конкурираше с Макс Верстапен от "Ред Бул" за титлата, а нидерландецът надделя при спорни обстоятелства в Абу Даби.

Верстапен и отборът му триумфираха в последните две години, а миналият сезон бе изключително доминантен. "Ред Бул" спечели 21 от 22 състезания.

Хамилтън заяви, че е знаел, че годината ще бъде трудна още преди да започне, когато е тествал колата и не е почувствал разлика с предишния сезон. Той се оплака още в първото състезание в Бахрейн, че "Мерцедес" е на грешен път и не го е послушал. Отборът приключи годината втори в подреждането, но промени концепцията си за 2024 година, а директорът Тото Волф призна в Абу Даби през миналия уикенд, че почти всеки компонент е бил променен.

"Вярвам, че сега имаме Северна звезда, която мисля, че нямахме в последните две години. Но все още няма директен път към успеха. Смятам, че разбираме колата много по-добре. Като цяло имам надежда, но няма да затаявам дъх", продължи Люис Хамилтън.

Британският пилот подписа през август нов договор, който продължава до края на 2025 година, а това значи, че ще се състезава и когато навърши 40 години.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военното крило на Хамас твърди, че е убит най-малкият заложник - 10-месечният Кфир
Военното крило на Хамас твърди, че е убит най-малкият заложник - 10-месечният Кфир
Варненският окръжен съд отказа да предаде българин, разследван за измама в Германия
Варненският окръжен съд отказа да предаде българин, разследван за измама в Германия