НОВИНИ

Люис Хамилтън: Отчаяно се нуждаем от подобрения

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:39, 06.05.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
люис хамилтън отчаяно нуждаем подобрения
Снимка: БТА
Слушай новината

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че болидът на Мерцедес се нуждае "отчаяно" от подобрения, ако тимът иска да се върне в челото на колоната.

Тази неделя в САЩ ще се проведе второто издание на Гран при на Маями, а въпреки че уикендът започна добре за Хамилтън и "сребърните стрели" със силно представяне в първата свободна тренировка във втората британецът остана 7-и, а неговият съотборник Джордж Ръсел се нареди едва 15-и.

"Все още не сме особено бързи, а това е борба. Опитваме различни неща. Първата тренировка изглеждаше добре, а след това опитахме да достигнем до истинското темпо, което искаме. Това е като ритник в тялото - трудно е да се поеме. Отчаяно се нуждаем от подобрения. Трябва да сведем глави и да се надяваме от следващото състезание да поемем по нов път", заяви Люис след първия ден в Маями.

В същото време босът на Мерцедес Тото Волф изрази увереност, че 38-годишният Хамилтън ще продължи да кара за отбора и през следващата година, като австриецът е убеден, че Люис съвсем скоро ще подпише нов договор с екипа от Бракли.

"Преговорите по договора не са трудни. Просто поставяме различни графици и различни числа. Това е, което правим и върху това работим. В крайна сметка ще подпишем", заяви Волф.

От началото на този сезон до момента Люис Хамилтън има в актива си 48 точки и заема 4-а позиция в генералното класиране при пилотите, а най-добрият му резултат дойде в Гран при на Австралия, когато британецът завърши на втора позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте най-бляскавите моменти от коронацията на крал Чарлз III и кралица Камила (ВИДЕО)
Вижте най-бляскавите моменти от коронацията на крал Чарлз III и кралица Камила (ВИДЕО)
България остана на косъм от медалите в отборната надпревара при мъжете на европейското по джудо за глухи
България остана на косъм от медалите в отборната надпревара при мъжете на европейското по джудо за глухи