НОВИНИ

Люпко Петрович: Завръщам се в Литекс

люпко петрович завръщам литекс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:12, 12.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендарният сръбски треньор Люпко Петрович разкри, че е пред завръщане в българския футбол, но този път в ролята на спортен директор.

74-годишният специалист сподели, че след края треньорската си кариера ще се присъедини към отбора на Литекс като ръководна фигура.

В момента Петрович, който през 1991 година печели КЕШ с тима на Цървена Звезда, има договор с виетнамския Танхоа до края на 2022 година.

"Докато ме държат краката, ще бъда на терена, опитвам се да се противопоставя на годините. Шегувам се, това ще е последният ми сезон в ролята на треньор. Когато кажа довиждане на прекрасните виетнамци, имам място, където да отида - моят български приятел Гриша Ганчев, босът на ЦСКА и Литекс, ме чака. Най-вероятно ще остана известно време в Литекс в ролята на спортен директор", сподели 74-годишният Петрович пред сръбското издание "Спорт клуб".

Бившият треньор на Левски, Литекс и ЦСКА разкри, че е имал възможност да работи отново в родината си.

"Помислих няколко дни и се отказах. Когато някой иска сърдечно съвместната ви работа да продължи, как можеш да му откажеш. Освен това, договорът ми тук е финансово изгоден, няма как да взимам такива пари в България например, отмина времето, когато държах на цената си, наясно съм на колко години съм", допълни Петрович.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изчерпват се леглата за ковид болни в Пловдивско
Изчерпват се леглата за ковид болни в Пловдивско
38 души са задържани за изборна търговия до момента
38 души са задържани за изборна търговия до момента