НОВИНИ

Мачът между Усик и Фюри е под въпрос заради финансовите претенции на „Циганския крал“

мачът усик фюри въпрос заради финансовите претенции bdquoциганския кралldquo
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:59, 10.03.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Промоутърът на Олександър Усик – Александър Красюк, заяви, че сблъсъкът на украинеца за абсолютната световна титла в тежка категория срещу Тайсън Фюри е под въпрос поради финансовите изисквания на „Циганския крал“. Двамата преговарят за мач, в който да обединят поясите в тежката категория, но времето изтича за постигане на споразумение.

Красюк, който представлява Усик, сподели, че Фюри е отказал последната оферта, в която победителят получава 60% от парите, и постави под въпрос дали шампионът на Световния боксов съвет (WBC) изобщо иска срещата.

„Мога да ви кажа само от думите, които чувам от хората, преговарящи от наша страна – партньорите ми Франк и Джордж Уорън. Според техните информации, Тайсън Фюри е искал твърде много пари. Дори и Усик да не получи нищо от мача, пак няма да бъде достатъчно за Тайсън и неговите финансови претенции. Обикновено, когато даден боксьор не иска мач, той изисква нещо невъзможно, и след това нещата пропадат. Това показва моят опит. В бокса съм от 20 години и точно на това съм ставал свидетел редица пъти. Когато търсиш опонент за твоя боксьор и намираш подходяща опция, и той не иска да дойде, казва „плати ми 100 вместо 5“, каза Александър Красюк.

Тайсън Фюри и промоутърите му бяха потърсени за коментар. Във вторник Усик каза, че мач с Фюри е „много важен и за двама ни“. Украинецът държи поясите на WBA, WBO и IBF в тежката категория след последователни победи над Антъни Джошуа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шолц за стрелбата в Хамбург: Шокирани сме от това насилие
Шолц за стрелбата в Хамбург: Шокирани сме от това насилие
Всеки петък различно семейство от Рибново приготвя храна за цялото село
Всеки петък различно семейство от Рибново приготвя храна за цялото село