НОВИНИ

Мачовете от Лигата на нациите тази вечер

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
14:22, 23.09.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
интригуващите мачове вечер лигата нациите
Слушай новината

Тази вечер ще се изиграят седем мача в турнира Лигата на нациите. Един от тях е този на България срещу Гибралтар в група 4 на дивизия "С", който може да гледате по БНТ 3 и на https://bntnews.bg/sport от 21:45 ч.

В група 3 на дивизия "А", един срещу друг излизат отборите на Италия и Англия. Срещата е от голямо значение и за двата отбора. Италианците се нуждаят от задължителна победа, за да запазят шансове да играят на финалите.
Англичаните все още нямат победа. Ако и днес не постигнат успех, те рискуват да останат на последното място и да изпаднат в по-долната дивизия.

Другият мач от група 3 е не по-малко интригуващ. В него един срещу друг се изправят лидерът Унгария и вторият Германия. В този сблъсък до голяма степен може да се реши победителят в групата. Унгарците могат още днес да си гарантират класиране за финалите, ако запишат победа и в другия мач Италия не спечели срещу Англия.

В група 3 на дивизия "В" Босна и Херцеговина и Черна гора влизат в пряк сблъсък за първото място, като тимът на Ивайло Петев може още днес да спечели групата, ако запише успех.

В другия мач Финландия приема Румъния. Скандинавците все още имат теоритичен шанс да се борят за първото място, макар че не всичко зависи от тях. Те обаче ще искат победата и за да си гарантат, че няма как да бъдат изместени от румънците и да се окажат на дъното в крайното класиране.

В нашата дивизия се срещат и Грузия и Северна Македония. Двата отбора излизат в пряк сблъсък за първото място. Домакините ги устройва победа или равенство, за да си гарантират още днес спечелването на групата. Победа на гостите ще запази интригата до последния кръг.

В дивизия "D" Естония играе с Малта. Двата тима са с равни точки и се борят за първото място.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха мъртви майка и син в Кюстендил
Откриха мъртви майка и син в Кюстендил
Водачът в схемата в Сеул Александър Зверев отлага завръщането си на корта
Водачът в схемата в Сеул Александър Зверев отлага завръщането си на корта