НОВИНИ

Мадисън Кийс с първа титла от близо две години и половина насам

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:03, 15.01.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
мадисън кийс първа титла близо две години половина насам
Слушай новината

Бившата №7 в света при жените Мадисън Кийс сложи край на 17-месечното си чакане за нов трофей от WTA надпревара, след като спечели турнира в австралийския град Аделаида.

Във финалния сблъсък американката Кийс разби с 6:1, 6:2 за малко повече от час своята сънародничка Алисон Риске, за да грабне общо шести трофей в своята кариера.

В предишните етапи на състезанието бившата финалистка на US Open записа победи още срещу Елина Свитолина, Тереза Мартинцова, Людмила Самсонова и Кори Гоф.

По този начин Кийс, която понастоящем се намира на 87-мо място в света ще се изкачи на позиция на прага на топ 50, докато Риске ще се придвижи от 57-ма до 46-та позиция в подреждането.

И за двете американки сега предстои участие на Australian Open, като Мадисън Кийс я очаква трудна задача срещу шампионката в Мелбърн от 2020 година София Кенин, докато Алисон Риске започва срещу Дона Векич.

Във финалът на другия женски турнир тази седмица в Сидни Паула Бадоса се наложи с 6:3, 4:6, 7:6(4) в драматичен финал срещу Барбора Крейчикова. По този начин испанката продължава да няма загубен финал в турнир на WTA, като е с успеваемост 3 от 3.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Магията на "Симитлия - древната земя на кукерите"
Магията на "Симитлия - древната земя на кукерите"
БЛС: С недоумение следим дискусията "за" и "против" зелените сертификати
БЛС: С недоумение следим дискусията "за" и "против" зелените сертификати