НОВИНИ

Майкъл Джордан продаде мажоритарния дял от акциите си в Шарлът Хорнетс

Майкъл Джордан
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:52, 03.08.2023
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт

Баскетболната легенда Майкъл Джордан е продал мажоритарния дял от акциите си в клуба от НБА Шарлът Хорнетс на Гейб Плоткин и Рик Шнал и сделката може да се смята за приключена, обявиха от клуба днес.

Хорнетс планираха по-късно днес на специална пресконференция да представят новите инвеститори. А Джордан, който управляваше отбора в последните 13 години, обяви в съобщение до медиите, че е "огромна чест" да притежава Хорнетс, но не даде обяснение защо е продал франчайза. Със сигурност той запазва дял в клуба, но като миноритарен собственик.

"Гордея се с всичко, което клубът постигна: вълнуващите моменти на терена, връщането на името Хорнетс. И заедно с града бяхме домакини на Мача на звездите на НБА през 2019-а година, превръщайки се в истински стълб на тази общност. През годините нашите фенове се показаха като невероятна подкрепа. И сега съм развълнуван, че мога да поверя юздите на управлението на двама успешни, иновативни и стратегически лидери като Гейб и Рик. Организацията на Хорнетс е в страхотни ръце и аз се вълнувам от новата си роля и успехите, които ни чакат през следващите години“, каза Джордан в съобщението, разпространено до медиите.

Новите мажоритарни собственици също обясниха вижданията си пред медиите. Те започнаха с това, че искат да изведат Шарлът "на друго ниво и на терена, и извън него".

"Искаме да благодарим на Майкъл за тази възможност, както и за подкрепата му по време на целия този процес. По време на управлението си той донесе стабилност на клуба, постигна много като бизнес, както се очаква от един голям шампион. Също така успя да привлече общността в града и в региона да подкрепят клуба. Очакваме с нетърпение да надградим върху успехите му", заявиха те.

Новите шефове на Шарлът със сигурност не са случайни хора. Шнал е миноритарен собственик на Атланта Хоукс и също така е служил като заместник-гуверньор в Борда на директорите на НБА от 2015 г. Той участва в различни аспекти на процеса на изграждане на отбора на Хоукс, както и в ремонтите на State Farm Arena, а също така е съпрезидент на Clayton, Dubilier & Rice LLC, където работи 27 години.

Плоткин ще бъде съпрезидент на клуба, а също така ще има и място с глас в Борда. Първоначално той придоби миноритарен дял в Хорнетс през 2019 г., и заема идентичен пост в Борда на НБА. Извън спорта е основател и главен инвестиционен директор на Tallwoods Capital LLC.

Иначе клубът няма титли в историята си, като в последните пет години не се класира и в плейофите. Миналата година бяха 5-и в Югоизточната дивизия, което не беше достатъчно за нещо повече.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СПЕЦИАЛНО: Тормоз в социалните мрежи - изнудват и заплашват момичета със снимки и клипове
СПЕЦИАЛНО: Тормоз в социалните мрежи - изнудват и заплашват момичета със снимки и клипове
Испанските власти арестуваха двама души след крупен обир на летището в Барселона
Испанските власти арестуваха двама души след крупен обир на летището в Барселона