НОВИНИ

Майкъл Карик обяви, че си тръгва от „Олд Трафорд“

Майкъл Карик
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:43, 03.12.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик обяви, че напуска клуба след края на ангажимента му с „червените дяволи“.

Той пое за кратко тима след освобождаването на Оле Гунар Солскяер. Майкъл Карик води отбора в три мача. Специалистът обяви решението си след победата на Юнайтед с 3:2 над Арсенал в мач от Висшата лига.

„След дълго обмисляне реших, че сега е подходящият момент да си тръгна“, каза Майкъл Карик.

Ралф Рангник беше назначен за временен мениджър до края на сезона, като след това ще остане на „Олд Трафорд“ като съветник.

„Не беше лесно да кажа на играчите“, добави Майкъл Карик, който е петкратен победител във Висшата лига за 12 години като футболист на Юнайтед.

Сега обаче е решил да си тръгне.

„От една страна се чувствам все едно ги изоставям, но понякога трябва да направите това, което е правилно. Много ми харесваше да работя с тях - те са страхотни футболисти“, каза още временният мениджър.

Карик бе привлечен на "Олд Трафорд" от сър Алекс Фъргюсън през лятото на 2006 година, като в рамките на 12 сезона изигра 464 мача за Юнайтед във всички турнири и отбеляза 24 гола. Впоследствие той бе част от треньорския щаб на Жозе Моуриньо и Оле Гунар Солскяер.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ицо Хазарта в първия си работен ден в НС: Притеснен съм
Ицо Хазарта в първия си работен ден в НС: Притеснен съм
47-ият парламент започна работа (Снимки)
47-ият парламент започна работа (Снимки)