НОВИНИ

Майнц 05 победи шампиона Байерн (Мюнхен) у дома

майнц победи шампиона байерн мюнхен дома
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:41, 30.04.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Майнц 05 постигна победа с 3:1 при домакинството си на шампиона Байерн (Мюнхен) в двубой от 32-ия кръг на немската Бундеслига. Двубоят не бе от особено значение на "баварците", които вече си осигуриха десетата поредна сребърна Салатиера.

Съставът на Бо Свенсон откри резултата в 18-ата минута, когато вратарят на Байерн Свен Улрайх не изчисти добре топката, тя попадна в краката на Бурткарт, който с топовен изстрел в наказателното поле прати топката между краката на стража на гостите за 1:0 в полза на Майнц 05.

Домакините удвоиха преднината си в 27-ата минута. Аарон Мартин центрира остро от фаул в наказателното поле на Байерн, където Муса Ниаките засече на голлинията за 2:0.

Шампионите намалиха изоставането си в 33-ата минута, когато Чупо-Мотинг нахлу в пеналтерията на "Карнавалния тим", комбинира по земя с Роберт Левандовски, който се обърна на 180 градуса и с прецизен изстрел прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Робин Центнер.

Крайното 3:1 полза на Майнц 05 оформи Леандро Барейро в 57-ата минута с удар в наказателното поле на Байерн, който рикошира в крака на Люка Ернандес, прехвърли стража Улрайх, отби се в горната греда и влетя в мрежата.

В класирането Байерн (Мюнхен) е недостижим лидер с 75 точки, докато Майнц 05 е девети с 42 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хлебозаводите в Белослав може да спрат работа, ако няма доставки на газ
Хлебозаводите в Белослав може да спрат работа, ако няма доставки на газ
Титла в многобоя и злато на обръч за Елвира Краснобаева от "Ирина Делеану Къп"
Титла в многобоя и злато на обръч за Елвира Краснобаева от "Ирина Делеану Къп"