НОВИНИ

Макс Верстапен е най-бърз и в третата свободна тренировка в Мексико

Нидерландецът спечели и първите две тренировки

 Макс Верстапен
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:25, 28.10.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът Макс Верстапен от отбора на Ред Бул беше най-бърз и в третата и последна свободна тренировка преди Гран При на Мексико във Формула 1.

В първите две отново той показа, че няма намерение да намалява оборотите въпреки вече осигурената титла. Мотивацията за него е да постигне рекордната 16-а победа през сезона в неделя на пистата Аутодромо Ерманос Родригес в Мексико Сити.

Верстапен не вървеше в никакъв случай на върха и в третата тренировка, но последните 17 минути бяха негови и той даде най-доброто време от 1 минута, 17.887 секунди. Александър Албон от отбора на Уилямс, който водеше в голяма част от третата тренировка, затвърди добрите си изяви и от първата. Той се нареди в крайна сметка втори – тотална изненада, завършвайки на 0.070 секунди от Верстапен. Местният любимец Серхио "Чеко" Перес с другия болид на Ред Бул, завърши на 3-о място, изоставайки на 0.139 секунди от съотборника си.

Неприятните емоции бяха за отбора на Ферари, които имаха ужасяваща сесия точно преди квалификацията за място. Шарл Льоклер остана на 13-о място, а Карлос Сайнс-младши остана чак 15-и.

Верстапен, който спечели третата си поредна шампионска титла по-рано този месец в Катар, в момента държи рекорда за най-много победи във Формула 1 с 15 победи през сезон 2022. А тимът му Ред Бул за втора поредна година си гарантира титлата при конструкторите, след като доминираха сериозно през този сезон. Ред Бул не излъчи пилот на подиума само веднъж в 18 гонки до момента, когато Карлос Сайнс спечели в Сингапур през септември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филмът "Уроците на Блага" спечели престижна международна награда
Филмът "Уроците на Блага" спечели престижна международна награда
Иван Манов достигна до репешажите на световното първенство по борба до 23 г.
Иван Манов достигна до репешажите на световното първенство по борба до 23 г.