НОВИНИ

Макс Верстапен спечели в Мексико и увеличи преднината си в класирането

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:35, 07.11.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
макс верстапен спечели мексико увеличи преднината класирането
Слушай новината

Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Макс Верстапен спечели Гран При на Мексико и по този начин увеличи още повече преднината си в битката за световната титла.

Четири кръга преди края на сезона нидерландският пилот на Ред Бул вече има аванс от 19 точки пред прекия си конкурент Люис Хамилтън от Мерцедес.

Верстапен изкова победата си още на старта, когато от 3-та позиция прескочи двата болида на Мерцедес, които потеглиха от първа редица.

От този момент Макс изцяло пое контрола върху състезанието, като за нито един момент не остави шансове на своите съперници.

Втори финишира седемкратният световен шампион Люис Хамилтън, който в края трябваше да се бори за тази си позиция срещу Серхио Перес, който за радост на местните фенове завърши 3-и и също намери място на подиума.

Потеглилият от пол ползишън Валтери Ботас пък имаше много тежко състезание, след като се завъртя още в първата обиколка и в крайна сметка пресече финала 15-и.

Малка утеха за финландецът е, че той записа най-бързата обиколка в състезанието, измъквайки допълнителната точка от Макс Верстапен.

В класирането Верстапен води с 312,5 точки, следван от Хамилтън с 293,5 и Ботас със 185. При конструкторите Ред Бул вече е само на точка зад Мерцедес, като "сребърните стрели" са с 478,5 точки срещу 477,5 за австрийския тим.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън осъди атаката срещу иракския премиер
Байдън осъди атаката срещу иракския премиер
Пирин (Разлог) продължава с отличния старт на сезона във волейболния шампионат
Пирин (Разлог) продължава с отличния старт на сезона във волейболния шампионат