НОВИНИ

Макс Верстапен удържа късен щурм на Хамилтън и триумфира в Гран При на САЩ

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:08, 25.10.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
макс верстапен удържа кусен щурм хамилтън триумфира сащ
Слушай новината

Макс Верстапен спечели състезанието за Голямата награда на САЩ във Формула 1 на пистата край Остин и по този начин увеличи преднината си в генералното класиране.

На финала нидерландецът остави на малко над секунда зад себе си основния си конкурент през този сезон Люис Хамилтън от тима на Мерцедес, който в последните обиколки всячески се опитваше да изпревари Макс.

Състезанието в Остин ни предложи поредната интригуваща битка между тях двамата, като на старта британеца съумя да изпревари по-младия си съперник и поведе колоната.

При първите спирания в бокса обаче Верстапен излезе начело, излизайки на повече от 6 секунди пред Хамилтън.

След вторите минавания през пита преднината на нидерландеца набъбна до 8 секунди, но Люис разчиташе на по-новите си гуми в опита си да стигне до победата.

В края на състезанието британецът в действителност настигна Макс, но така и не направи опит да го изпревари и така победата отиде при 24-годишния пилот на Ред Бул.

Последното място на почетната стълбичка остана за втория пилот на "биковете" Серхио Перес, който финишира на над 40 секунди от първите двама.

По този начин пет кръга преди края Верстапен има аванс от 12 точки пред Люис Хамилтън в битката за световната титла. При конструкторите Мерцедес е начело с 458,5 пункта пред Ред Бул с 437,5.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марсилия и ПСЖ не се победиха в дербито на Франция
Марсилия и ПСЖ не се победиха в дербито на Франция
Ювентус измъкна точка от Интер след дискусионна дузпа в края
Ювентус измъкна точка от Интер след дискусионна дузпа в края