НОВИНИ

Максимални температури между 24° и 29° днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 15.06.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Времето
Слушай новината

И през последното денонощие не мина без валежи и гръмотевични бури.

Най-голямо е количеството дъжд измерено в Шумен и Разград, съответно 37 и 35 литра на кв. метър, като за районите на Кубрат и Завет, област Разград, имаме информация и за паднала градушка.

Днес следобедни валежи ще има само на отделни места в планинските райони. В останалата, по-голяма част от страната, ще бъде слънчево със слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°.

През нощта ще бъде почти тихо с по-значителна облачност в Родопската област, но почти без валежи. В сутрешните часове утре в Горнотракийската низина видимостта ще бъде намалена.

Ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност и превалявания след обяд главно в планините. В Югоизточна България ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 25°.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието, в комбинация със слаб вятър с посока от изток-югоизток.

Максималните температури ще са около 24°-26°, температурата на морската вода е 21-22°, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще преобладава слънчево време, но след обяд на отделни места ще превали. Възможно е и да прегърми.

Ще духа слаб вятър от изток-североизток, по най-високите върхове - умерен от северозапад. Температури слабо ще се понижат.

В петък, след слънчевото начало на деня, отново се очакват валежи и гръмотевици, главно в западната половина, а през нощта срещу събота - в Северна България. В събота – гръмотевични бури и валежи, в някои райони интензивни, ще има отново в почти цялата страна. Възможни са и градушки. В неделя ще превалява само на отделни места. Ще започне затопляне, което ще продължи и през новата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добрин Гьонов: Сезонът ще е по-тежък, мачовете стават повече
Добрин Гьонов: Сезонът ще е по-тежък, мачовете стават повече
Петков: Темата за РСМ отвлича вниманието от 2.5 млрд. лв., които са искани от МРРБ за незаконни строежи
Петков: Темата за РСМ отвлича вниманието от 2.5 млрд. лв., които са искани от МРРБ за незаконни строежи