НОВИНИ

Максимални температури от 0° до 5° в първия ден от седмицата

Снимка: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
12:24, 30.01.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Между 0 и 5 градуса ще бъдат максималните температури днес в комбинация със слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Ще бъде облачно и на места главно в Източна България ще превалява слаб сняг.

Предимно облачно ще се задържи и през нощта, а северозападният вятър ще се усили. Очакват се и превалявания от сняг главно в планинските райони. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1°, в София около минус 3°.

Утре максималните ще бъдат между 2 и 7 градуса, в София около 3°. Облачността ще е променлива. По-значителна ще е над планините и главно там ще има валежи от сняг. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина, временно силен северозападен вятър.

Облачно и ветровито ще е времето и в планините. Ще духа умерен и силен вятър от северозапад. Ще има превалявания от сняг и условия за снегонавявания. Максималните температури ще се задържат без съществена промяна и в курортите ще бъдат между минус 7 и минус 3 градуса.

И на Балканите ще преобладава облачно време. На места ще превалява и слаб сняг. С умерен северозападен вятър ще нахлуе нова порция по-студен въздух и температурите навсякъде ще се понижат.

У нас в сряда ще има по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността, а дневните температури ще са с градус-два по-високи.

В четвъртък температурите ще се повишат още, но облачността ще се увеличава и ще започнат слаби валежи от дъжд и сняг. В петък и събота обаче отново се очаква застудяване.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пирин Благоевград представи четвърто ново попълнение
Пирин Благоевград представи четвърто ново попълнение
Обвиниха прокурорския син от Перник за закана за убийство, побой и хулиганство
Обвиниха прокурорския син от Перник за закана за убийство, побой и хулиганство