НОВИНИ

Манчестър Сити е на една ръка от мечтания финал, но ПСЖ не са казали последната си дума

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:09, 04.05.2021
Чете се за: 00:59 мин.
Футбол
манчестър сити една ръка мечтания финал псж казали последната дума

Отборът, воден от Хосеп Гуардиола, спечели с 2:1 като гост преди седмица първия полуфинален сблъсък срещу Пари Сен Жармен в Шампионската Лига.

Двата тима предложиха интригуваща битка преди седмица в Париж, като в край на сметка печеливши излязоха "гражданите", които взеха ценен аванс преди реванша.

Кевин Де Бройне и Рияд Марез вкараха ценните голове на чужд терен, които тази вечер ще вдъхнат допълнителна увереност на лидера във Висшата Лига, който с пълна сила продължава преследването на своята голяма цел - трофеят в Шампионската Лига.

В допълнение на това, през този сезон небесносините от Манчестър са почти безупречни в турнира, като имат 10 победи и само едно единствено равенство.

Тази вечер обаче на стадион "Етихад" пристига съставът на ПСЖ, който пък се надява да достигне до втория си пореден финал в турнира.

Парижани, задължително, трябва да търсят поне два гола тази вечер, ако искат да играят в спора за трофея в края на месеца в Истанбул.

Лошата новина е, че до последно под въппрос ще бъде Килиан Мбапе, който е с болки в прасеца. Все пак очакванията са младият французин да бъде на линия за сблъсъка.

Другият скрит коз на парижани е техният наставник Маурисио Почетино. Аржентинецът само преди две години изхвърли Сити от надпреварата в един луд мач на "Етихад". Тогава той го стори начело на Тотнъм, а впоследствие изведе "шпорите" и до финала, които в 1/2 финалите осъществиха страхотен обрат за едно полувреме срещу Аякс.

За Манчестър Сити финалът изглежда много близо, но Пари Сен Жармен със сигурност имат други планове!

Какво ще се случи тази вечер на "Етихад"? Началото на сблъсъка е точно в 22 часа българско време!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнен ад унищожи три къщи в столичния квартал "Орландовци"
Огнен ад унищожи три къщи в столичния квартал "Орландовци"
На разходка - до Луната
На разходка - до Луната