НОВИНИ

Манчестър Сити потегли с победа при гостуването си на Уулвърхямптън

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:48, 22.09.2020
Чете се за: 01:20 мин.
Футбол
манчестър сити потегли победа гостуването уулвърхямптън

Манчестър Сити спечели гостуването си на Уулвърхемпетън с 3:1 в първи двубой за „гражданите“ от новия сезон във Висшата лига.

Тимът на Пеп Гуардиола започна новия сезон със седмица закъснения заради участието си в изминалата кампания от Шампионската лига.

През първата част именно "гражданите" бяха по дейният отбор и това закономерно им донесе преднина от два гола на почивката.

Първо в Кевин Де Бройне бе фаулиран в наказателното поле от Ромен Саис, а главният съдия Андре Маринър не се поколеба да отсъди дузпа. Потърпевшият се нагърби с изпълнението и преодоля Руй Патрисио за 1:0.

Малко по-късно той бе в основата и на второто попадение, след като започна атака, която премина и през Рахим Стърлинг, за да бъде завършена в край на сметка с гол на младия Фил Фодън.

Домакините трудно намираха пътя към вратата на Едерсон като за първите 45 минути завършиха само с един неточен удар на Раул Хименес.

През втората част обаче те показаха другото си лице и в рамките на четвърт час на няколко пъти бяха близо до изравнителното попадение. С пропуски обаче се отчетоха Даниел Поденс и Хименес.

Гостите оставяха твърде много пространства за съперника и това логично доведе до намаляване на дефицита след попадение на Хименес с глава. Мексиканецът засече топката след центриране на Поденс, който преди това преодоля Де Бройне на фланга.

В крайна сметка силната игра на "вълците" така и не доведе до втори гол за тях, а дълбоко в добавеното време Габриел Жезус сложи точка на спора с трето попадение за Сити

Така Уулвс са вече с победа и загуба от старта на сезона и в следващия кръг гостуват на Уест Хем. За момчетата на Пеп Гуардиола съшо предстои пътуване далеч от дома за среща с временния водач в класирането, Лестър.

В другия мач от понеделник Астън Вила също започна с победа новата кампания, след като надви Шефилд Юнайтед с 1:0.

Езри Конса вкара единствения гол за бирмингамци, които играха почти цял мач с човек след директния червен картон на Джон Игън.

Въпреки това Шефил можеха да поведат в срещата, когато получиха право да изпълнят дузпа, но тя бе спасена от новия страж на Вила Емилиано Мартинес.

В следващия кръг Вила гостуват на новака Фулъм, докато Шефилд ще търси първи точки у дома срещу завърналия се след 16-годишно чакане в Премиършип Лийдс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС отказа на ЦСКА София отлагане на мача с Локомотив (Пд)
БФС отказа на ЦСКА София отлагане на мача с Локомотив (Пд)
Оптимизация или орязване - спор за градския транспорт в София между Карлос Контрера и Борис Бонев
Оптимизация или орязване - спор за градския транспорт в София между Карлос Контрера и Борис Бонев