НОВИНИ

Манчестър Сити прекъсна негативната серия във Висшата лига с успех над Лутън, Евертън удари Челси

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:01, 10.12.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
манчестър сити прекъсна негативната серия висшата лига успех лутън евертън удари челси
Слушай новината

Шампионът на Англия Манчестър Сити сложи край на серията си от четири поредни двубоя без успех в английското първенство, след като в среща от 16-ия кръг надигра с 2:1 като гост новака Лутън.

Успехът обаче далеч не дойде лесно за "гражданите", които допуснаха да изостанат в самия край на първото полувреме, когато Андрюс Таунзън достави прецизно центриране за Елайджа Адебайо и английският нападател с глава отблизо даде аванс на домакините.

Футболистите на Пеп Гуардиола отговориха малко, след като измина първия час игра, когато точен за Сити беше Бернардо Силва, който се разписа с технично изпълнение от средна дистанция.

По-малко от три минути след този епизод Сити стигна и до пълния обрат, а в герой за тима се превърна Джак Грийлиш, който получи подаване от Хулиан Алварес.

След този успех манчестърци остават на 4-ото място в подреждането, но вече са с 33 точки и изостават на четири от лидера Ливърпул. В същото време Лутън е 18-и с 9 пункта, като за "шапкарите" днешното поражение беше трето поредно в шампионата.

В друга среща от 16-ия кръг пък Евертън записа своята трета поредна победа, надигравайки с 2:0 у дома състава на Челси.

"Карамелите" нанесоха и двата си удара след почивката, като Абдулай Дюкуре даде аванс за момчетата на Шон Дайш в 54-ата минута.

В добавеното време на мача пък Люис Добин направи резултата 2:0, възползвайки се от лошо избита топка от стража на гостите Джордже Петрович, който десетина минути по-рано бе заменил титулярния вратар Роберт Санчес, за да запише сърбинът своя дебют във Висшата лига.

Този втори гол във вратата на лондончани обаче сложи точка на спора в този двубой, след който Евертън заема 17-ата позиция с 13 точки, докато Челси е 12-и с 19 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчиха Нобеловите награди
Връчиха Нобеловите награди
Диана Петкова завърши осма на 50 м бруст на европейското първенство в малък басейн в Отопени
Диана Петкова завърши осма на 50 м бруст на европейското първенство в малък басейн в Отопени