НОВИНИ

Манчестър Сити разгроми Саутхемптън, Холанд се завърна с два гола

манчестър сити разгроми саутхемптън холанд завърна два гола
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:31, 08.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити съкрати разликата до водача Арсенал след убедителен успех над Саутхемптън с 4:1 като гост в двубой от 30-ия кръг на английската Висша лига.

След добра игра на "светците" през първата част, в която те имаха няколко ситуации за гол и стояха добре в отбрана, възпитаниците на Пеп Гуардиола поведоха в 45-ата минута след чудесно центриране на Кевин Де Бройне, което намери в наказателното поле завърналия се след травма Ерлинг Холанд. Норвежкият стрелец на "гражданите" не чака втора покана и се разписа с глава. След почивката Сити покачиха аванса си с попадение на Джак Грийлиш, който впоследствие асистира на Холанд за втория му гол в мача. Той падна след акробатично изпълнение на нападателя, което не остави шансове на Гавин Базуну.

Резервата на домакините Секу Мара отбеляза почетно попадение в 72-ата минута, преди Хулиан Алварес, появил се в игра на мястото на Холанд, да оформи крайния резултат от дузпа, отсъдена за нарушение на Кайл Уокър-Питърс срещу Де Бройне. До края не паднаха нови голове и така шампионите се доближиха на пет точки от лидера Арсенал, който утре гостува на Ливърпул. Саутхемптън остава на дъното с 23 пункта, на четири от намиращия се над чертата Евертън.

В следващия кръг "светците" посрещат Кристъл Палас, докато за манчестърци предстои домакинство на Байерн Мюнхен в първи 1/4-финал от Шампионска лига, а след това домакинство на Лестър за първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нетаняху нареди мобилизация на резервисти след терористичната атака в Тел Авив
Нетаняху нареди мобилизация на резервисти след терористичната атака в Тел Авив
Видеонаблюдението ни показа нагледно фалшификациите на вота - и сега какво?
Видеонаблюдението ни показа нагледно фалшификациите на вота - и сега какво?