НОВИНИ

Манчестър Сити се справи лесно с Бърнли при завръщането на Холанд, Тотнъм надви Брентфорд след шоу в Лондон

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:31, 31.01.2024
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
манчестър сити справи лесно бърнли завръщането холанд тотнъм надви брентфорд шоу лондон
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити записа четвъртата си поредна победа във Висшата лига, след като в среща от 22-ия кръг надигра с 3:1 като домакин състава на Брайтън.

На своя "Етихад" "гражданите" доминираха изцяло през първото полувреме и това даде отражение в две попадения на аржентинеца Хулиан Алварес в 16-ата и 22-ата минута, с които той отпразнува подобаващо своя 24-и рожден ден.

В откриващите секунди на втората част дойде и моментът на Родри, който с хубав изстрел от границата на наказателното поле направи преднината на своя тим класическа. В средата на полувремето пък в игра за шампионите се завърна и норвежецът Ерлинг Холанд, който пропусна последните два месеца заради контузия.

Комфортния аванс на Сити в края все пак доведе до известен спад в редиците на тима, от който се възползва белгийският национал Амин Ал Дахил, за да отбележи дебютното си попадение в професионалния футбол. Любопитното е, че той стана и първият футболист, роден в Ирак, който се разписва във Висшата лига.

В подреждането момчетата на Пеп Гуардиола се намират на 2-ото място с 46 точки, докато Бърнли остават на предпоследната 19-а позиция с 12 пункта.

По същото време в Лондон Тотнъм стигна до труден домакински успех с 3:2 срещу Брентфорд, в мач, в който и трите гола за "шпорите" паднаха в рамките на само осем минути.

Преди обаче да се стигне до тях французинът Нийл Мопе бе дал аванс на "пчеличките" след четвърт час игра.

В началото на второто полувреме обаче футболистите на Анге Постекоглу включиха на високи обороти и между 48-ата иа 56-ата минута Дестини Удоджи, Бренън Джонсън и Ричарлисон се разписаха за домакините, за да донесат пълния обрат в срещата.

Малко по-късно обаче Удоджи сбърка фатално, подарявайки топката на Айвън Тони, който, останал сам срещу стража Гийермо Викарио, го преодоля, за да направи резултата 3:2.

Това попадение върна надеждите на Брентфорд, че може да измъкне нещо от този мач, но усилията на състава на Томас Франк така и не доведоха до желания резултат и победата на Тотнъм оцеля.

Със спечелените три точки "шпорите" се върнаха в топ 4, изравнявайки се по точки с Астън Вила, но заради повечето си вкарани голове Спърс получават предимство в спора за 4-ото място. В същото време Брентфорд е 15-и с 22 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасиха бедстващ лебед в Бургас
Спасиха бедстващ лебед в Бургас
100-годишен шампион по колоездене ще носи олимпийския факел на Игрите в Париж
100-годишен шампион по колоездене ще носи олимпийския факел на Игрите в Париж