НОВИНИ

Ливърпул не остави шансове на Челси и отново се откъсна с пет точки на върха

Двубоят на "Анфилд" ще се запомни и с един негативен рекорд за Дарвин Нунес, който на цели четири пъти уцели гредата, включително и при изпълнение на дузпа

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:19, 01.02.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
ливърпул остави шансове челси отново откъсна пет точки върха
Слушай новината

Ливърпул надигра категорично като домакин Челси с 4:1 в един от най-интригуващите двубои от междинния 22-и кръг на Висшата лига.

"Мърсисайдци" имаха превъзходство в хода на цялата среща, като победата им можеше да бъде дори по-убедителен, ако не бяха четири изстрела в гредата на Дарвин Нунес. С това си постижение уругвайският нападател, който в края на първата част пропусна и дузпа, постави своеобразен рекорд за играчът с най-много удари в рамката на вратата в един мач от английското футболно първенство.

За радост на Юрген Клоп, за когото това бе успех №200 в Премиър Лийг, мерникът на останалата част от неговите състезатели беше далеч по-точен, като Диого Жота даде тон за успеха на "червените", откривайки резултата в 23-ата минута.

В 39-ата пък юношата на Ливърпул Конър Брадли удвои преднината на своя тим с хубав диагонален изстрел, който му осигури и първо попадение с фланелката на клуба в професионалния футбол.

Малко след час игра Брадли влезе и в ролята на асистент, доставяйки перфектно центриране за Доминик Собослай, който с глава направи аванса на домакините класически.

Гостите от Лондон намериха сили да стигнат до почетен гол чрез Кристофър Нкунку в 71-ата минута, но осем по-късно Луис Диас беше точен от границата на вратарското поле, за да оформи крайното 4:1.

След тази победа Ливърпул събра 51 точки на върха в подреждането и отново излезе на пет пред втория Манчестър Сити, който обаче има и с мач по-малко. Челси пък остава на 10-ата позиция с актив от 32 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече облаци и затопляне през почивните дни
Повече облаци и затопляне през почивните дни
Гол в края донесе успеха на Атлетико в столичното дерби с Райо Валекано
Гол в края донесе успеха на Атлетико в столичното дерби с Райо Валекано