НОВИНИ

Манчестър Юнайтед е на полуфинал в ФА Къп след невероятен обрат срещу Ливърпул

"Червените дяволи" се класираха за финалното каре след успех с 4:3 след 120 минути игра

Милен Костов
от Милен Костов
20:10, 17.03.2024
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Манчестър Юнайтед - Ливърпул ФА Къп
Снимка: БТА
Слушай новината

Манчестър Юнайтед победи с 4:3 след продължения Ливърпул в четвъртфинален сблъсък от турнира за Купата на Англия. Двубоят противопостави най-титулуваните отбори на Острова, които зарадваха публиката на „Олд Трафорд“ с изключителна драма и цели 7 гола. В редовното време срещата завърши 2:2. В герой за домакините се превърна Амад Диало, който вкара победното попадение в 120-ата минута на срещата.

След последния съдийски сигнал победоносно ръце вдигнаха домакините, които се присъединиха към Ковънтри, носителя на трофея Манчестър Сити и Челси на полуфиналите на надпреварата.

Домакините поведоха в резултата на стадион „Олд Трафорд“. Кевин Келъхър спаси шут на Алехандро Гарначо, но Скот Мактоминей се разписа от непосредствена близост при добавката. "Мърсисайдци" постепенно заиграха по-уверено в преден план и заслужено стигнаха до обрат преди почивката.

Възпитаниците на Юрген Клоп загатнаха за офанзивната си мощ още в 37-ата минута, когато гол на Ватару Ендо бе отменено заради засада на Мохамед Салах. Гостите отбелязаха две попадения в рамките на три минути. Алексис Макалистър изравни с плътен удар в близкия ъгъл, а в добавеното време на първата част Мохамед Салах завърши обрата. Египтянинът се превърна в първия футболист с гол в пет поредни гостувания на Манчестър Юнайтед.

След почивката Антони се появи в игра и възстанови равенството в 87-ата минута. Бразилецът стреля по земя в долния ляв ъгъл. В ответната атака пък удар Харви Елиът се отби от лявата греда.

В крайна сметка двубоят се реши след две продължения, където драмата беше пълна.

В последната минута на първото продължение Харви Елиът стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в крака на Кристиан Ериксен и стана неспасяема за вратаря Онана - 3:2 за тима на Клоп.

В 112-ата минута Юнайтед отново се върна в мача. Нунес сбърка при изнасянето на топката и домакините направиха бърза контраатака, като топката достигна до Рашфорд, който стреля остро в левия ъгъл за поредното равенство.

В последните секунди на продължението, когато вече и двата тима очакваха дузпите, Ливърпул сбърка при корнер и това даде възможност на Манчестър Юнайтед да направи последна атака. Топката стигна в краката на резервата Амад Диало, който с диагонален удар с левия крак направи 4:3 и изправи на крака "Олд Трафорд". Амад свали фланелката си в радостта си, като това му донесе втори жълт картон, като той бе изгонен от терена в оставащите секунди.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Васил Евтимов: Посвещавам трофея на баща ми и брат ми
Васил Евтимов: Посвещавам трофея на баща ми и брат ми
Предизвестено: С над 87% Путин е новият стар президент на Русия според прогнозните резултати
Предизвестено: С над 87% Путин е новият стар президент на Русия според прогнозните резултати