НОВИНИ

Манчестър Юнайтед с поредна грешна стъпка в първенството

манчестър юнайтед поредна грешна стъпка първенството
bnt avatar logo
от БНТ
16:37, 02.10.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Откриващият двубой на 7-ия кръг на Висшата лига между Манчестър Юнайтед и Евертън завърши при резултат 1:1.

Това е второ поредно домакинско разочарование, след като в миналия кръг “червените дяволи” загубиха от Астън Вила с 0:1. Мениджърът на "червените" Оле Гунар Солскяер остави Кристиано Роналдо на пейката на "Олд Трафорд", но решението му не се отплати.

През първата част домакините бяха по-добрият отбор в мача и Антони Марсиал и Единсон Кавани пропуснаха опасни ситуации. Постоянството им в нападение се отплати в 43-ата минута, когато Антони Марсиал даде преднина на тима си след точен удар, с който направи резултата 1:0.

След почивката двете нови попълнения на тима Джейдън Санчо и Кристиано Роналдо се появиха в игра, за да отбележат втори гол и да убият интригата, но противно на очакваното гостите изравниха резултата.

Андрос Таунзенд бе точен в 65-ата минута за “карамелите”. Евертън направи отлична контраатака, за да може 30-годишното крило да вкара 5-ото си попадение от началото на сезона за 1:1.

В края на срещата възпитаниците на Рафаел Бенитес бяха близко до това да спечелят срещата, но попадение на Йери Мина бе отменено заради засада след преразглеждане с ВАР.

И двата отбора се изравниха с Ливърпул на върха в класирането с по 14 точки, но възпитаниците на Юрген Клоп са с мач по-малко. Манчестър Юнайтед е втори, заради по-добра голова разлика, а Евертън е на третата позиция.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП-София единодушно подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова
БСП-София единодушно подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова
Лош старт за свободняците ни на Световното първенство в Осло
Лош старт за свободняците ни на Световното първенство в Осло