НОВИНИ

Мануел Нойер ще бъде титулярен вратар на Германия на Световното първенство по футбол в Катар

мануел нойер разкри водил битка рак кожата
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:52, 08.11.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Мануел Нойер ще бъде титулярен вратар на Германия на Световното първенство по футбол в Катар, въпреки последната му контузия, заяви треньорът на вратарите в националния отбор Андреас Кроненберг.

36-годишният Нойер пропусна седем мача на Байерн (Мюнхен) заради травма на рамото, но се върна в игра в последния уикенд и помогна за успеха с 3:2 над Херта (Берлин) в 13-ия кръг на Бундеслигата.

Кроненберг говори пред обществената телевизия АРД по този въпрос и заяви, че "треньорският щаб не е и мислил да започне открита конкуренция за номер 1 между Нойер и Марк Андре тер Стеген от Барселона", защото това би било "неблагоприятно" като цяло. И също така добави, че всички в щаба начело със селекционера Ханзи Флик са щастливи от отличното представяне на Тер Щеген в испанския гранд в последните месеци.

Нойер, който е и капитан на Германия, е първи избор за вратата от Световното първенство през 2010-а година в Южна Африка. Четири години по-късно в Бразилия той вдигна и трофея на световния шампион, а също така беше титуляр и на Мондиала в Русия преди четири години, макар и там да влезе в мачовете след контузия. Сега вратарят има още два мача за Байерн преди националния отбор на Германия да се събере за Световното първенство, което за тях започва с мач срещу Япония на 23-и този месец.

Ханзи Флик заяви, че ще обяви пълния списък от 26 футболисти в четвъртък. А вратарят-ветеран обясни как Мондиал 2022 ще бъде неговото последно Световно първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военна прокуратура не изключи да бъдат привлечени и други обвиняеми за смъртта на подполковник Валентин Терзиев
Военна прокуратура не изключи да бъдат привлечени и други обвиняеми за смъртта на подполковник Валентин Терзиев
С вой на сирени продължават протестите на спешните медици
С вой на сирени продължават протестите на спешните медици