НОВИНИ

Мануел Нойер удължи договора си с Байерн (Мюнхен)

мануел нойер удължи договора байерн мюнхен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:20, 23.05.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Титулярният вратар на Байерн (Мюнхен) - Мануел Нойер, удължи договора си с "баварците" до лятото на 2024 година. Новината бе съобщена на клубния сайт на германския футболен колос.

"Много съм доволен, че продължавам престоят си в Байерн. Като вратар, капитан и лидер на отбора искам да бъда опората и ключов фактор в голямата цел, която сме си поставили - да изградим отново много добър отбор, с който да спечелим всяка титла. Всички в клуба искаме да удължим рекорда си за най-много поредни шампионски титли на Германия, както и да спечелим Купата на страната и Шампионската лига", заяви 36-годишният страж след подписването на новия контракт.

"Мануел е най-добрият вратар в света и от години задава стандартите на вратарството във футбола. За него е огромно постижение да бъде на такава световна висота толкова дълго време. Много сме щастливи, че удължихме договора му. Той е определяща фигура в историята на клуба", каза от своя страна изпълнителният директор на Байерн - Оливер Кан.

"Много сме щастливи, че Мануел Нойер удължи договора си с нас до 2024 г. Мануел е в Байерн от 2011 г., капитан е, той е най-добрият вратар в света от много години насам и, разбира се, е един от нашите ключови играчи. Искаме да имаме успех във всички състезания през следващите години. Мануел е огромна подкрепа за нас на терена и извън него. Той ще продължи да играе голяма роля в постигането на нашите цели", добави спортният директор на "баварците" Хасан Салихамиджич.

Откакто се присъедини към състава на Байерн (Мюнхен) през 2011 година, националът на Германия спечели 10 титли в Бундеслигата, пет пъти Купата и шест пъти Суперкупата на Германия, две Шампионски лиги и една Суперкупа на УЕФА.

За "баварците", Нойер има изиграни 472 мача под рамката на вратата, като през 2011 и 2014 година спечели приза "Футболист на годината на Германия".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изписаха патриарх Неофит от болница
Изписаха патриарх Неофит от болница
Благоевград почете 30-годишнината от смъртта на Джовани Фалконе
Благоевград почете 30-годишнината от смъртта на Джовани Фалконе