НОВИНИ

Марадона остава в болница заради абстиненция

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
12:02, 06.11.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Футбол
марадона остава болница заради абстиненция

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона ще остане в болница още няколко дни след операцията заради абстинентен синдром, съобщи Леополдо Луке, личен лекар на звездата.

"След операцията той имаше няколко момента на объркване, които ние, заедно с лекуващите лекари, отнасяме към клиничната картина на абстиненцията", каза той.

Според Луке, лекуващите лекари са решили да оставят Марадона в болницата, за да спрат синдрома, което "ще отнеме няколко дни".

Луке не обясни какво е причинило синдрома на абстиненция. През юни месец тази година лекуващият лекар на бившия футболист призна, че Марадона се е справил със зависимостта от наркотици, но е имал проблеми с алкохола.

В същото време Луке поясни, че като цяло Марадона се чувства добре.

"С Диего дори танцувахме", каза лекарят.

Вчера той каза, че направената на Марадона томографията потвърждава, че операцията е била успешна и че бившият футболист вече иска да се върне у дома. Тогава Лукe заяви, че лекуващите лекари "също виждат, че има условията за изписване".

Марадона беше приет в болницата в град Ла Плата в понеделник. Както Лукe каза по-рано, хоспитализацията не е била спешна, а самият бивш футболист е искал да се подложи на медицински преглед, по време на който беше разкрито наличието на субдурален хематом.

Във вторник Марадона беше преместен в друга болница, където беше опериран.

На 30 октомври аржентинската легенда навърши 60 години. В момента той е старши треньор на аржентинския тим Химнасия и Есгрима.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остър недостиг на "Ремдесивир" в болниците в Пловдив
Остър недостиг на "Ремдесивир" в болниците в Пловдив
Боил Банов: Близо 250 милиона лева са предвидени за култура през 2021 година
Боил Банов: Близо 250 милиона лева са предвидени за култура през 2021 година