НОВИНИ

Мъри Стоилов: Държавата трябва да обърне по-голямо внимание на Левски и ЦСКА

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:19, 06.09.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Държавата трябва да обърне по-голямо внимание на Левски и ЦСКА. На това мнение е старши треньорът на „сините“ Станимир Стоилов, който говори пред медиите след днешната открита тренировка на отбора на стадион „Георги Аспарухов“.

„Мисля, че да, част от документите са вече подписани, остават само някои дребни детайли с парагвайския му клуб. Надявам се до края на деня всичко да е приключило. Имаме още една цел, надявам се утре да приключим и с Драган. Първоначално, идеята е в линията на защитата, ще преценим къде точно. Все пак съм доволен, че привлякохме Кордоба и Костадинов, движим се в нашите релси, не можем да се надскачаме. Не е по моята тема, той все още не може да намери споразумение с клуба относно финансовите си претенции“, започна той по отношение селекцията в отбора.

Мъри смята, че държавата трябва да помогне с по-сериозно финансиране на Левски и ЦСКА и да не подминава клубове в помощта си.

„Футболът е най-популярният спорт в света, затова държавата правилно обръща внимание на определени градове. Левски е един от малкото клубове, които не са получили помощ за клубната база, какъвто е случаят и с ЦСКА. Адмирирам за свършената работа в Кърджали, Разград също получи финансиране за изграждане на стадион, но трябва да се обърне по-сериозно внимание на двата най-големи отбора в България“.

„Естествено, Левски още преди 13 години инвестира над милион и половина само в терена. Би трябвало ние също да получим едно финансиране, имаме прекрасен сектор, в момента тече – ако не му се обърне внимание, нещата ще се влошат. Това трябва да бъде приоритет на всяко едно правителство, а именно да се помага на всеки клуб“, завърши Стоилов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
677 са новозаразените с COVID-19 у нас
677 са новозаразените с COVID-19 у нас
Стойчо Младенов: Имам разбирателство с Ясен Петров
Стойчо Младенов: Имам разбирателство с Ясен Петров