НОВИНИ

Марица Пловдив отново се справи с ЦСКА и триумфира за 10-и пореден път в НВЛ при жените

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:12, 21.04.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
марица пловдив отново справи цска триумфира пореден път нвл жените
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Марица Пловдив заслужи за десета поредна година титлата в Националната волейболна лига (НВЛ) при жените, след като във финалната серия през настоящия сезон надигра с 3-0 успеха състава на ЦСКА.

В последния трети мач от битката за златните медали момичетата на Борислав Крачанов бяха повече от категорични срещу столичанки и ги сразиха с 3:0 (25:17, 25:20, 25:15) гейма като гост в зала "Христо Ботев" в София.

Двубоят стартира ударно за маричанки, които в първия гейм взеха инициативата още в самото начало и съумяха да изградят аванс от 12:4. "Червените" направиха опит да се задържат в битката, но сервисът и ефективната блокада позволиха на Марица да има контрол върху събитията на игрището и без особени затруднения да затвори първата част след 25:17.

Втората започна по-равностойно, като момичетата на Юлия Иванова-Минчева първи взеха преднина при 13:9, но "жълто-сините" реагираха бързо и възстановиха равенството при 13:13. Скоро след това две успешни блокади позволиха на пловдивчанки да се откъснат в резултата при 18:15 и до края те отиграваха успешно, за да затворят сета при 25:20 в своя полза.

Третият гейм се разви отново по вкуса на гостите, които рано дръпнаха с разлика от шест точки при 8:2 и въпреки че допуснаха съперникът да се доближи на само два пункта при 14:12, състезателките на Борислав Крачанов не допуснаха да се стигне до обрат. В края Марица Пловдив направи серия от шест поредни спечелени разигравания, с която стигна до крайното 25:15 и фиксира десетата поредна титла в историята на клуба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С поне 20 млн. лв. ще се увеличи план-сметката за изборите на 9 юни
С поне 20 млн. лв. ще се увеличи план-сметката за изборите на 9 юни
Монца изравни резултата във финалната серия с Перуджа в италианската Суперлига по волейбол
Монца изравни резултата във финалната серия с Перуджа в италианската Суперлига по волейбол