НОВИНИ

Марица Пловдив пристигна в Истанбул за гостуването си на Еджзаджъбашъ Дайнавит

Двубоят от група "В" на Шампионската лига по волейбол за жени в зала "Бурхан Фелек" е утре вечер (5 декември) от 18:00 ч. българско време

марица пловдив пристигна истанбул гостуването еджзаджъбашъ дайнавит
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
15:29, 04.12.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският волейболен шампион при жените Марица Пловдив вече е в Истанбул, където във вторник вечер (5 декември) от 18:00 часа българско време ще играе срещу турския Еджзаджъбашъ Дайнавит в среща от груповата фаза на Шампионската лига.

Пловдивчанки пътуваха седем часа с автобус до турския мегаполис, като тимът вече се е настанил в хотел "Волей", в който се намира и зала "Бурхан Фелек", която ще приеме утрешния двубой, съобщиха от клуба на официалния си сайт.

По-късно тази вечер от 18:30 часа българско време момичетата на Борислав Крачанов ще проведат и своята първа тренировка на турска земя.

В първия двубой между Марица и Еджзаджъбашъ Дайнавит в групата преди около месец в Пловдив турският гранд се наложи убедително с 3:0 (25:15, 25:14, 25:11) гейма.

Сега пловдивчанки пристигат в Истанбул само няколко дни след успеха си като гост на унгарския Вашаш Обуда (Будапеща), който осигури на родния тим първа победа в настоящото издание на Шампионската лига.

Този резултат може да вдъхне на "жълто-сините" допълнително самочувствие за оставащите мачове от група "В", в които българският отбор ще опита да се пребори за 3-ото място в крайното класиране, което би могло да означава класиране за плейофите в най-престижния европейски клубен турнир или участие във четвъртфиналите на втората по сила надпревара - Купата на CEV.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Умни чешми" с питейна вода са на разположение на пътниците на Летище София
"Умни чешми" с питейна вода са на разположение на пътниците на Летище София
Филип Лам и Александър Чеферин разкритикуваха избора на Саудитска Арабия за домакин на Мондиал 2034
Филип Лам и Александър Чеферин разкритикуваха избора на Саудитска Арабия за домакин на Мондиал 2034