НОВИНИ

Марица Пловдив се сбогува с евротурнирите след тежко поражение у дома от Вашаш Обуда

"Жълто-сините" отстъпиха в зала "Колодрума" с 0:3 гейма и така останаха на последното място в своята група в Шампионската лига и пропуснаха възможността да продължат към четвъртфиналите за Купата на CEV.

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:31, 16.01.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
марица пловдив сбогува евротурнирите тежко поражение дома вашаш обуда
Слушай новината

Българският волейболен шампион при жените Марица Пловдив допусна тежко поражение с 0:3 (24:26, 19:25, 17:25) гейма от унгарския Вашаш Обуда Будапеща и така остана на последното четвърто място в своята група "В" на Шампионската лига.

Поражението също така сложи и точка на участието в европейските клубни турнири за "жълто-сините", които при успех тази вечер щяха да си гарантират място в четвъртфиналите на втората по сила надпревара на Стария континент - Купата на CEV.

Пред феновете в зала "Колодрума" момичетата на Борислав Крачанов стартираха със самочувствие, породено от успеха над Вашаш миналия ноември, като в началните минути сервисът на пловдивчанки създаде сериозни затруднения на гостите. До средата на първия гейм българките напълно контролираха случващото се на игрището, което им позволи да се откъснат в резултата при 16:8, но в този момент започна завръщането в битката за състезателките на Вашаш. Унгарките отговориха със серия от 15:7, с която стигнаха до равенството при 23:23, след което в решителните епизоди от първата част показаха повече хладнокръвие, за да я измъкнат след 26:24 в своя полза.

Този развой на откриващия сет като че ли пречупи състава на Марица, който оттук нататък започна да допуска много неточности на посрещане, от което първенецът на Унгария се възползва максимално и в крайна сметка завърши срещата с цели 10 отбелязани аса, които помогнаха на тима да затвори втория и третия гейм без особени проблеми с 25:19 и 25:17.

Най-резултатна за победителките стана Тейлър Банистър със своите 19 точки, докато Фатумата Сила завърши с 12.

За Марица Пловдив Ива Дудова приключи с 15 пункта на сметката си, а Добрина Христоскова, Сиера ДеБел и Борислава Съйкова се отчетоха с по 8.

Така, за българският тим ангажиментите в Европа през този сезон приключиха, като момичетата на Борислав Крачанов сега трябва да насочат фокуса си към домашната сцена, на която предстои финал за Купата на България срещу ЦСКА, който ще се изиграе на 27 януари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат разширяване на зелената зона за паркиране и в столичния квартал "Гоце Делчев"
Предлагат разширяване на зелената зона за паркиране и в столичния квартал "Гоце Делчев"
Владимир Зографски премина квалификацията за състезанието от Световната купа в Шчирк
Владимир Зографски премина квалификацията за състезанието от Световната купа в Шчирк