НОВИНИ

Марица преди мача с Еджзаджъбашъ: Ще дадем всичко от себе си, публиката много ни дава криле

борислав крачанов надявам противопоставим фенербахче
Снимка: ВК Марица (Пловдив)
bnt avatar logo
от БНТ
20:28, 19.12.2022
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Марица Пловдив даде пресконференция преди първия си домакински мач в Шампионска лига за този сезон срещу турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит Истанбул.

На брифинга в зала Колодрума присъстваха старши-треньорът Борислав Крачанов, капитанът Ивелина Монова и новото попълнение Мария Кривошийска.

Двубоят ще се играе на 20 декември (вторник) от 18:00 часа в зала Колодрума.

Старши треньорът на Марица Борислав Крачанов смята, че всяка спечелена точка в надпреварата носи самочувствие на възпитаничките му.

„Проблеми в състава няма и всички момичета са на лице. Всички са здрави и тренират на пълни обороти, което е много важна за един треньор. Надявам се да покажем по-добра игра от първия мач с Полша. Те са много силен отбор, но все пак това е спорт. Готвим се усилено за тази среща и знаем силните и слабите им страни. Срещу нас има отбор, който стана трети на световно клубно първенство със състезателки на топ ниво. Надявам се залата да е пълна и да има много хора, които да ни подкрепят, а ние да им се отблагодарим с един добър мач. Ние разполагаме с млад състав и всяка една точка, която спечелим в Шампионска лига за нашите волейболистки е израстване. По-важно е първо да изградим момичетата като характер и манталитет и след това да ги натоварваме с очаквания. Ако започнем от 16-годишни да ги натоварваме с очаквания или на нас ни е грешна философията на волейбола или бързаме с реалната преценка“, сподели той.

Капитанката на Марица Ивелина Монова смята, че е удоволствие да мери сили с подобни достойни опонентки.

„Готвим се сериозно за този мач и излизаме да покажем максимума от себе си. Ще дадем всичко възможно от нас да направим силен мач. Надяваме се много и на подкрепата на публиката, която винаги ние давала крила. Винаги е по-приятно и лесно, когато залата е пълна. Психологически сме освободени и се надявам това да ни помогне. Винаги е удоволствие да играеш вкъщи в родния ти град. Емоцията е невероятна. Искам утре да се напълни залата и ние да се раздадем на максимум за хората, които ще дойдат да ни подкрепят. Преди всеки двубой гледаме видео и знаем силните и малко по-силните им страни. Бошкович стана MVP на последното световно първенство. Готвиш се, гледайки видео и давайки сърцето си на терена. Удоволствие е да играеш срещу такива състезатели и мисля, че целият ни отбор осъзнава това. Не на всеки се среща да играе срещу такава волейболистка като Тияна Бошкович,“ допълни тя.

Мария Кривошийска отличи домакинската подкрепа като ключов фактор.

„Емоцията е невероятна, защото ще играем пред родна публика. Доста по-различно е да играеш у дома. Надявам се да сме забравили първия мач в Шампионска лига, да сме освободени и да покажем най-доброто от себе си“, добави тя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Българската Коледа" осигурява липсващо лекарство за четвъртокласничката Теодора
"Българската Коледа" осигурява липсващо лекарство за четвъртокласничката Теодора
Доходи и инфлация: Двойно поскъпване на основните храни у нас за година
Доходи и инфлация: Двойно поскъпване на основните храни у нас за година