НОВИНИ

Марица стартира в Шампионската лига с тежко поражение в Италия

марица стартира шампионската лига тежко поражение италия
bnt avatar logo
от БНТ
22:54, 08.11.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Женският волейболен шампион на България Марица Пловдив загуби от италианския Савино Дел Бене Скандичи с 0:3 (15:25, 14:25, 11:25) гейма в първия си двубой от груповата фаза на Шампионската лига, игран в "Палацо Вани" във Флоренция.

Домакините тотално доминираха в своята зала, побеждавайки категорично пловдивчанки след само 68 минути игра.

Официален дебют за Марица направиха новите попълнения на тима - американката Сиера ДеБел, както и националката Борислава Съйкова, докато една от най-успешните волейболистки на "жълто-сините" Жана Тодорова за пети сезон е част от тима, който играе в групите на Шампионската лига.

Българките започнаха много добре мача и поведоха с 4:2, но домакините успяха да обърнат резултата и взеха преднина при 12:9. Впоследствие се стигна и до 16:10, а след успешна атака на Екатерина Антропова Скандичи поведе с 25:15.

Във втората част Скандичи поведе още в самото начало и в нито един момент не изпусна лидерството, за да удвои своя аванс след 25:15.

В третия гейм момичетата на Борислав Крачанов поведоха с 6:4, но италианките бързо си върнаха контрола върху срещата и до нейния край дадоха само още пет точки на българския тим за крайното 25:11.

Ива Дудова стана най-резултатна за Марица със 7 точки, 6 добави Сиера ДеБел, а с 5 се отчетоха Добрина Христоскова и Борислава Съйкова.

За Скандичи Екатерина Антропова бе над всички и завърши срещата с с 19 точки.

Следващият четвъртък Марица приема във втория кръг на груповата фаза турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит Истанбул, който победи в другия мач от групата днес с 3:0 гейма унгарския Вашаш Обуда Будапеща. Двубоят е на 16 ноември, от 19:00 часа българско време в зала "Колодрума" в Пловдив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пет емблематични за принцеса Даяна рокли ще бъдат продадени на търг
Пет емблематични за принцеса Даяна рокли ще бъдат продадени на търг
Руската църква в София отваря врати в петък
Руската църква в София отваря врати в петък