НОВИНИ

Мария Габриел откри информационен център в Мароко

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
06:02, 11.01.2024
Чете се за: 01:42 мин.
По света
Слушай новината

В мароканската столица Рабат, вицепремиерът и външен министър Мария Габриел откри информационен център на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той ще предоставя предварителна информация относно възможностите за обучение във всички висши училища в България. С негова помощ ще бъдат реализирани и общи образователни и изследователски проекти.

"Надявам се този център, който откри СУ, да може да представи цялото българско висше образование в Мароко. Тъй като в миналото сме имали изключително силни традиции и се надявам чрез него да възстановим тези традиции на обмен, на научни изследвания и разбира се на политически диалог, който върви заедно с образованието и културата", каза проф. Георги Вълчев - ректор на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

"Щастливи сме , че от днес този център вече е факт , защото това е сериозна стъпка напред в образователното партньорство между България и Мароко. А с него нашите студенти ще имат много по-лесен достъп до университетите в България, защото ще получават бърза и точна информация тук на място", категорична е Ана Зебак - директор международно партньорство в Министерство на културата на Мароко.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съветът за сигурност на ООН с резолюция срещу атаките на йеменските хути
Съветът за сигурност на ООН с резолюция срещу атаките на йеменските хути
Мразовито утро и положителни температури през деня
Мразовито утро и положителни температури през деня