НОВИНИ

Мария Капон: "Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" трябва да подпишат споразумение

bnt avatar logo
от БНТ
09:51, 01.08.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Мария Капон от "Изправи се БГ! Ние идваме!" призова в "Денят започва с Георги Любенов" за подписване на споразумение с "Има такъв народ".

"Гледайки програмата на страницата на "Има такъв народ", гледайки определени действия, които са по политики, по приоритети, смятам, че ние имаме много събирателни точки и можем да имаме общи приоритети. Въпросът е кой ще изпълнява тези приоритети и колко прозрачно ще е това пред обществото. Едно споразумение не е просто един хвърчащ лист, в който някой слага подпис. Това е общественият договор на ангажиментите, които ние сме взели пред избирателите и тези, които имат "Има такъв народ", каза Капон.

И двете парламентарни групи – на "Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" – трябва да подпишат споразумение, на което да се носи гаранция, добави тя.

"Убедена е, че всеки би искал гаранция, защото „гаранция означава кой номинира правителството, кой е председателят на партията, кой поема отговорността, къде се състоят разговорите".

Мария Капон каза, че на срещата с "Има такъв народ" е обсъждано името на Петър Илиев за министър-председател.

"Аз нямам никакво съмнение кой и кога е поставил името на Петър Илиев. Всички, които познават г-н Хаджигенов, са абсолютно наясно, че той ненавижда лъжата. Истината ще ни спаси. И това е истината. Ние обсъждахме това име след срещата", поясни Капон.

Допълни, че са "на една гара" с "Демократична България".

"Това, което искат колегите от "Демократична България", ние трябва ясно да го заявим. Никой не може да ни плаши с избори. Защото едни скъпи избори са много по-евтини от едно лошо правителство. То може да открадне, да присвои или да направи много нарушения, които са много по-скъпи за българските граждани от едни избори", каза Мария Капон.

Тя подчерта, че "Изправи се БГ! Ние идваме!" има две червени линии - на ГЕРБ и ДПС.

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Гроздева: Щастлива съм, но и ми е мъчно
Мария Гроздева: Щастлива съм, но и ми е мъчно
Иван Гарелов: Времето на площадните герои е дотук
Иван Гарелов: Времето на площадните герои е дотук