НОВИНИ

Мария Киркова: Ева Вукадинова се представи достойно, чака я добро бъдеще в алпийските ски

мария киркова ева вукадинова представи достойно чака добро бъдеще алпийските ски
bnt avatar logo
от БНТ
23:37, 07.02.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Алпийски ски
Слушай новината

Знаменосецът на българската делегация на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година Мария Киркова бе гост в предаването на БНТ "Олимпийски върхове".

Бившата състезателка в алпийските ски коментира изявите на единствената българска представителка при жените в тази дисциплина - Ева Вукадинова, на гигантския слалом на Игрите в Пекин.

20-годишната Вукадинова, която е дебютантка на Зимни олимпийски игри, зае 36-то място в крайното класиране.

"Като за първо участие на такъв голям форум, смятам, че Ева се представи достойно. Класирането ѝ е сравнително добро, а тя тепърва ще показва своя потенциал. Ева има добро бъдеще в алпийските ски, както и Юлия Златкова. За следващите Олимпиади подготвяме добри състезатели, които да следват пътя на Алберт Попов и на Камен Златков", заяви Киркова в ефира на БНТ.

Мария Киркова смята, че напрежението от участието на Олимпийски игри е повлияло върху представянето на младата ни алпийка днес.

"Ева беше леко притеснена и изглеждаше доста скована в самите завои. Познавам нейното каране и ако се отпусне малко повече са слалома, би било добре. Съвкупността от това един състезател да е подготвен добре физически и психически е нещото, което води до добрия резултат. На по-младите състезатели им трябва време и подкрепа, за да не повтарят нашите грешки. Моята цел сега е да помагам на младите да постигнат много повече, отколкото успях аз", сподели участничката на четири Зимни олимпийски игри.

Тя изрази надежда представителите ни в алпийските ски при мъжете Алберт Попов и Камен Златков да направят добри спускания на старта на 13 февруари, които да ги пласират сред местата за разпределение на медалите.

"Алберт и Камен само могат да ни усмихват и ние сме много щастливи, че ги имаме. Надявам се да имат късмет да направят чисти, хубави спускания и да стигнат по подиума за медалите", завърши Киркова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Атанасов: Това е първа Олимпиада, в която Радо Янков е напълно здрав
Георги Атанасов: Това е първа Олимпиада, в която Радо Янков е напълно здрав
Мария Гроздева: Да си само зрител на Олимпийските игри е по-вълнуващо
Мария Гроздева: Да си само зрител на Олимпийските игри е по-вълнуващо