НОВИНИ

Мария Кривошийска пред БНТ: Със сигурност можеше да си свършим работата още по-добре

мария кривошийска бнт сигурност можеше свършим работата добре
bnt avatar logo
от БНТ
20:09, 12.11.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Състезателката на волейболния Марица Пловдив Мария Кривошийска даде интервю пред камерата на БНТ след успеха на нейния тим с 3:0 гейма срещу ЦСКА в дербито на 4-ия кръг от родното първенство при дамите.

Националката на България заяви, че определено пловдивчанки са могли да се справят и по-добре срещу "червените", а освен това изрази мнение, че отборът не би трябвало да има проблеми с адаптацията си между мачовете в Шампионската лига и НВЛ.

"Доволна съм от целия отбор. Със сигурност можеше да си свършим работата още по-добре. Все пак се поздравихме с победата и това е най-важното", започна Кривошийска.

"Не би трябвало да ни повлиява тази бърза промяна в турнирите. В крайна сметка трябва да умееш бързо да се адаптираш, когато играеш често с толкова различни съперници. Със сигурност има разлика - отборите в Шампионската лига играят много бърз и подреден волейбол, а освен това имат и много ръстови състезателки, каквито в България няма", продължи тя.

Волейболистката, която се подвизава на поста централен блокировач, разказа още малко и за вътрешната конкуренция в състава на Марица Пловдив.

"Със сигурност трябва да се бориш за своето място във всяка една тренировка без значение в кой клуб си. Както си горе, така може и да си долу. Когато имаш повече конкуренция в тренировките, това изкарва максимума от теб. Освен това когато тренираш упорито през седмицата, това изкарва най-добрите неща по време на мача", завърши Мария Кривошийска.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души пострадаха при катастрофа на АМ "Тракия"
Двама души пострадаха при катастрофа на АМ "Тракия"
Шофьорът, причинил тежката катастрофа с футболния треньор Ферарио Спасов, е на свобода срещу "подписка"
Шофьорът, причинил тежката катастрофа с футболния треньор Ферарио Спасов, е на свобода срещу "подписка"