НОВИНИ

Мария Петрова стана втори вицепрезидент на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ

мария петрова стана втори вицепрезидент техническия комитет художествена гимнастика фиг
Снимка: БФХГ
bnt avatar logo
от БНТ
10:26, 07.11.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Мария Петрова, която вчера беше избрана за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация по гимнастика (ФИГ), днес спечели и изборите за втори вицепрезидент.

Трикратната световна шампионка победи в гласуването Наталия Буланова от Азербайджан със 70 на 46 гласа. Двете вчера имаха еднакъв брой гласове при избора на членове на ТК - по 49, но днес на балотажа Мария Петрова победи категорично и стана втори вицепрезидент на Техническия комитет по художествена гимнастика при ФИГ.

Президент на комитета е Ноха Абу Шабана от Египет, а първи вицепрезидент Изабел Саваде от Германия, която имаше най-голям сбор гласове при избора на членове - 52.

Общо петима българи влязоха в ръководните структури на ФИГ. Конгресът на централата завършва днес в турския курорт Анталия.

Председателят на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров беше избран за трети пореден мандат за член на Съвета на ФИГ.

Генералният секретар на БФ Скокове на батут Мариела Стойчева влезе в ТК в този спорт. Николина Христова стана член на ТК по акробатика, а Десислава Богушева беше избрана за член на ТК по аеробика.

Христова беше избрана и за първи вицепрезидент на комитета.

Част от българската делегация в Анталия са и президентите на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев и на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, Мария Гигова - почетен член на ФИГ, досегашен член на ТК по художествена гимнастика при ФИГ, както и легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев - единственият гимнастик, участник на шест олимпиади, олимпийски вицешампион на халки и бронзов медалист от Атина 2004, носител на два бронзови медала на земя и халки от Олимпиадата в Сидни 2000.

Вчера японецът Моринари Ватанабе беше преизбран за втори път за президент на Международната федерация по гимнастика.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Канело нокаутира Плант и обедини поясите в супер-средна категория
Канело нокаутира Плант и обедини поясите в супер-средна категория
Галатасарай поиска служебна загуба за Локомотив (Москва) в Лига Европа
Галатасарай поиска служебна загуба за Локомотив (Москва) в Лига Европа