НОВИНИ

Марк Уебър не отписва Люис Хамилтън от битката за титлата във Формула 1

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:07, 03.05.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
марк уебър отписва люис хамилтън битката титлата формула
Слушай новината

Бившият пилот във Формула 1 Марк Уебър смята, че седемкратният световен шампион Люис Хамилтън по никакъв начин не бива да бъде отписван от битката за титлата през сезон 2022 въпреки лошия му старт на сезона.

Според австралиеца Хамилтън е показал много силно каране в първите три старта за сезона, като тогава единствено липсата на шанс му е попречила да спечели повече точки.

"Според мен, много хора много бързо отписаха Люис. В Бахрейн Хамилтън пилотира блестящо и завърши трети, в Саудитска Арабия състезанието му пострада заради излизането на колата на сигурността. Същото се случи и в Мелбърн. Така че, според мен, Люис не е изпуснал нито една точка по своя вина, а в Мелбърн беше много бърз", коментира Марк, който беше част от спорта между 2002 и 2013 година.

Бившият пилот на Ред Бул допълни, че причината поради която Люис не бива да бъде отписван е, че той никога не губи мотивация.

"Чак на "Имола" Люис имаше проблеми с карането, както в квалификацията, така и в състезанието. И всички веднага забравиха силните му изяви от началото на сезона. Ръсел наистина кара страхотно, на много високо ниво. Но нито Макс, нито Шарл могат да си позволят да отпишат Люис и Мерцедес от сметките, тази комбинация си остава опасна за лидерите. Хамилтън никога не губи мотивация и това го направи най-великият пилот във Формула 1", заяви Уебър.

Любопитното е случая е, че след надпреварата в Италия самият Хамилтън отписа шансовете си за титлата.

От началото на сезон 2022 във Формула 1 британецът записа трето, десето, четвърто и тринадесето място, което му донесе актив от 28 точки и временна седма позиция в класирането. По този начин той изостава на 58 пункта лидера от лидера Шарл Льоклер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Войната: Руската армия поднови щурма срещу "Азовстал", нови обстрели и в Одеса
Войната: Руската армия поднови щурма срещу "Азовстал", нови обстрели и в Одеса
Започна извънредният коалиционен съвет за военна помощ в Украйна
Започна извънредният коалиционен съвет за военна помощ в Украйна