НОВИНИ

Марк Зукърбърг критикува Тръмп заради коронавируса

марк зукърбърг критикува тръмп заради коронавируса
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:08, 18.07.2020
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Шефът на американската компания Фейсбук Марк Зукърбърг смята, че ефективността на администрацията на президента Доналд Тръмп в борбата срещу коронавируса е ниска, предаде изданието The Hill.

„Към момента е очевидно, че разпространението на инфекцията в САЩ е значително по-лошо от много други страни по света, а нашето правителство и администрацията много неефективно се справят с това", изтъкна той в интервю с директора на Националния институт за алергични и инфекциозни заболявания на САЩ Ентъни Фаучи. Разговорът бе разпространен на страницата Зукърбърг във Facebook.

„Бях настроен положително в ранните фази, когато бе очевидно, че избухванията на болестите, предизвикани от коронавируса, ще се появяват, независимо от това как ще подходим към решаването на този проблем. Но сега, който вече дойде ли, смятам, че това можеше да бъде избегнато”, продължи Зукърбърг.

„Съжалявам, че тестването не се извършва на необходимото ниво, че авторитетът на признати специалисти като Вас (Фаучи – ред.) и федералните Центрове за контрол и профилактика на заболяванията се подлага на съмнение", изтъкна ръководителят на Фейсбук. Зукърбърг изрази също недоумение, че представители на властите са подложили на съмнение „спазването на базовите практики, като носене на маски".

По данни на Университета Джонс Хопкинс в САЩ са регистрирани над 3,6 млн случая на заразяване с коронавирус. Починали са над 138 600 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чехия изисква отрицателен тест за Covid-19 за български работници
Чехия изисква отрицателен тест за Covid-19 за български работници
От днес маските са задължителни в супермаркетите в Гърция
От днес маските са задължителни в супермаркетите в Гърция