НОВИНИ

Маркета Вондроушова се оттегли от турнира по тенис в Аделаида заради контузия

Това става пет дни преди старта на Australian Open

маркета вондроушова новата шампионка уимбълдън жените
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:38, 09.01.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионката от "Уимбълдън" Маркета Вондроушова от Чехия се оттегли от турнира в Аделаида, като се аргументира с травма на дясното бедро, съобщи АП. Това става пет дни преди старта на Australian Open.

Вондроушова, която е под номер 7 в световната ранглиста, отпадна преди планирания си мач от първия кръг срещу руската квалификантка Александра Саснович. Тейлър Таунзенд зае мястото й в схемата на турнира.

Шестата поставена Елена Остапенко от Латвия допусна пробив, когато сервираше за победа в мача при 5:2 срещу румънката Сорана Кирстя, след това пропусна и още два мачбола, но в крайна сметка се наложи с 2:6, 6:4, 6:4. Шампионката от "Ролан Гарос" през 2017 ще играе в следващия кръг срещу французойката Каролин Гарсия, която се наложи над представителката на домакините Тейла Престън с 6:4, 1:6, 6:3. "Мисля, че бях заспала в първия сет. Не съм ранобуден човек, нуждая се от време, за да вляза в мача. Когато се успокоих, започнах да играя по-добре", каза Остапенко.

Чешката квалификантка Катерина Синякова надигра бившата №1 Каролина Плишкова с 6:2, 6:1, като спечели 10 последователни гейма след допускане на ранен пробив.

Два дни след като помогна на Германия да спечели финала на "Юнайтед Къп", Лаура Зигемунд се нуждае от почти три часа игра за успеха над рускинята Людмила Самсонова с 6:7 (1), 6:4, 6:4, като преодоля изоставане във втория и третия сет.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение с магнитуд 5,8 удари Япония
Земетресение с магнитуд 5,8 удари Япония
Полицията намери изгубени 22 000 евро
Полицията намери изгубени 22 000 евро