НОВИНИ

Марсилия и ПСЖ не се победиха в дербито на Франция

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:31, 25.10.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
марсилия псж победиха дербито франция
Слушай новината

Отборите на Олимпик Марсилия и ПСЖ завършиха наравно 0:0 в дългоочакваното дерби от 11-ия кръг на френската Лига 1.

Двубоят на "Стад Велодром" предложи доста интересни моменти, като за съжаление отново не липсваха и фенски ексцесии по трибуните, които от началото на сезона тормозят сериозно френския футбол.

В средата на първото полувреме привържениците на Марсилия започнаха да хвърлят предмети по играчите на ПСЖ, което наложи срещата да бъде прекратена за кратко.

Преди тези грозни сцени обаче феновете видяха по един отменен гол и в двете врати, като и в двата случая решаваща намеса имаше системата ВАР.

Първо, в 14-та минута Луан Переш прати топката в собствената си врата след изстрел на Неймар, но системата за видеоповторения установи, че звездата на ПСЖ е бил в положение на засада при подаването на него и така голът не бе зачетен.

Седем минути по-късно домакините от Марсилия също стигнаха до попадение чрез Аркадиуш Милик след асистенция на Пол Лирола. ВАР обаче отново се намеси, маркирайки засада на испанския футболист, запазвайки нулевото равенство.

В 57-та минута ВАР за трети път влезе в употреба, за да подскаже на главния арбитър, че Ашраф Хакими заслужава да бъде изгонен за нарушение, като последен в отбраната, срещу Ченгиз Юндер. В крайна сметка мароканецът правилно бе изгонен, оставяйки своите съотборници в намален състав.

Въпреки численото си превъзходство, до края Марсилия не успя да стигне до гол и по този начин срещата завърши 0:0.

ПСЖ остава на върха на Лига 1 с 28 точки, докато тимът от Лазурния бряг се изкачва с едно място до 4-та позиция с актив от 18 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-хладно, но слънчево време днес
По-хладно, но слънчево време днес
Макс Верстапен удържа късен щурм на Хамилтън и триумфира в Гран При на САЩ
Макс Верстапен удържа късен щурм на Хамилтън и триумфира в Гран При на САЩ